A1 Srbija dostigao milionitog korisnika VoLTE tehnologije

VoLTE ili „Voice over LTE“ tehnologija pruža kristalno jasan zvuk, bržu uspostavu poziva i mogućnost istovremenog korišćenja glasovnih poziva i surfovanja internetom

Zahvaljujući stalnom razvoju i implementaciji tehnoloških inovacija, kompanija A1 Srbija dostigla je milionitog korisnika VoLTE tehnologije. VoLTE ili „Voice over LTE“ tehnologija pruža kristalno jasan zvuk, bržu uspostavu poziva i mogućnost istovremenog korišćenja glasovnih poziva i surfovanja na internetu. Sve što vam je potrebno za korišćenje ove usluge je smart telefon sa pristupom mreži i SIM kartica. Ova usluga se ne naplaćuje dodatno, a pune A1 brzine podataka do 390 Mbit/s omogućene su na svim paketima A1 pretplate, saopštila je ta kompanija.

 „Milion korisnika VoLTE tehnologije nije samo broj, već odraz strateškog pristupa A1 kompanije u uspostavljanju mrežne infrastrukture, koja će moći da podrži sve buduće inovacije. Naša misija je da nastavimo da postavljamo standarde u telekomunikacijama, pružajući korisnicima napredne tehnologije, inovacije i usluge koje im omogućavaju da budu korak ispred. Sa VoLTE kao ključnom karikom ka 5G budućnosti, A1 Srbija je spremna da transformiše način na koji korisnici komuniciraju i doživljavaju mobilne tehnologije, pružajući im vrhunsko korisničko iskustvo“, izjavio je Nenad Zeljković, glavni direktor za tehniku, A1 Srbija.

Mreža A1 Srbija sa 2.620 baznih stanica u ovom trenutku doseže do više od 98 odsto stanovništva. U skladu sa svojom vizijom da bude lider u implementaciji najnovijih tehnologija, kompanija A1 Srbija ušla je u novu fazu razvoja, ubrzavajući program izgradnje lokalne vlastite optičke mreže u FTTH (Fiber to the Home) arhitekturi, kako bi korisnicima pružila i fiksne usluge poput optičkog interneta. Optičke i mobilne mreže nove generacije, poput 5G za koji je A1 Srbija potpuno spreman i željno očekuje aukciju, treba da podrže mnoge savremene trendove koji su tu ili dolaze velikom brzinom, ali i rastuće potrebe korisnika i tržišta. Očekuje se sve veće integrisanje ovih mreža što otvara mogućnosti za nove načine pružanja usluga, nove aplikacije i partnerstva.

Podelite ovaj tekst: