Otvoren konkurs za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja 2024“

Udruženje poslovnih žena Srbije je raspisalo 18. konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji – Cvet uspeha za ženu zmaja. Pravo učešća na konkursu imaju sve poslovne žene u Srbiji koje su vlasnice ili imaju udela u vlasništvu preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti. UPŽ poziva sve zainteresovane preduzetnice da se prijave na konkurs u jednoj od tri kategorije:  Izvozno orijentisana firma, Uspešan poslovni model, Specijalna priznanja.

Ova nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj i afirmaciju za poslovne žene koje se uspešno nose sa izazovima u preduzetništvu, koje pokazuju hrabrost, inovativnost, odlučnost i kreativnost u poslovanju. Sama manifestacija doprinosi većoj vidljivosti žena i njihovom učešću u razvoju privrede Srbije, promeni medijske slike o uspešnosti žena u našem društvu i ohrabruje žene da započnu sopstveni biznis, navodi se u saopštenju Udruženja poslovnih žena.

Od 12. juna je otvoren i konkurs Rodno najsenzitivniju kompanija. Sedmu godinu zaredom biće dodeljeno i priznanje velikim kompanijama koje primenjuju 5. Princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača.

U okviru ovogodišnje manifestacije Cvet uspeha za ženu zmaja, u saradnji sa Zavodom za intelektualnu svojinu, a pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), po treći put će biti dodeljena WIPO IP Enterprise Award, specijalno priznanje firmi čija je vlasnica ili suvlasnica žena, koja uspešno primenjuje intelektualnu svojinu. Cilj ovog priznanja je da se poveća vidljivost onih koje su pokazale visoku svest o zaštiti prava intelektualne svojine, i da se što više preduzetnica inspiriše na ovakav korak, jer je broj firmi koje su zaštitile svoje patente izuzetno mali i u svetu i kod nas. Ovaj konkurs biće otvoren u julu 2024. godine.

Detaljnije informacije o konkursima, uputstvo i rok za prijavljivanje, kao i konkursna dokumentacija, nalaze se na web sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije https://poslovnezene.org.rs/

Cvet uspeha za ženu zmaja je tokom prošlih 17 godina stekao status najreprezentativnijeg priznanja u oblasti ženskog preduzetništva na ovim prostorima.

U prethodnih sedamnaest godina na ovom događaju promovisano je više od 500 žena, a 173 je dobilo priznanje Cvet uspeha za ženu zmaja za najbolju preduzetnicu, dok su četiri  svojevremeno proglašene ambasadorkama Evropske mreže ženskog preduzetništva. Do sada je 29 kompanija proglašeno rodno najsenzitivnijim. U prethodne dve godine dodeljene su i dva WIPO IP Enterprise Award priznanja.

Od 2009. godine, na predlog Ministarstva privrede Republike Srbije, ova manifestacija je i na zvaničnoj agendi Globalne nedelje preduzetništva (SME WEEK).

Završna ceremonija biće održana 1. novembra 2024. godine u Operi i teatru Madlenianum.

Podelite ovaj tekst:

Vesti

Kursna lista

15 godina sa vama

https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/biznis-magazin.jpg

BRANIMIR JOVANOVIĆ: Motori rasta u 2022. biće Kina, Amerika i EU

Inflacija je trenutno verovatno najveća nepoznanica u globalnoj ekonomiji. Početkom ove godine je po...

Read More

UVOD U BIZNIS: Varljiva 2022. godina, a i ostale

Sa koliko smo samo optimizma ulazili u 2021. godinu, ceo svet, pa i naš deo Evrope?! A tek mi?! Srbi...

Read More

DA LI SU SE DŽEK DORSI I TVITER RASTALI PRERANO ILI PREKASNO: Cvrkut o cvrkutu

Vest godine iz esnafa tehnoloških kompanija kojima je tokom minulih 12 meseci posvećivana pažnja već...

Read More
https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/ekonometar.jpg

ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ИЗАЗОВИ ЧЕТИРИ ТУРИСТИЧКА ВОДИЧА: „Црна овца“ и 120 тона сладоледа

Пре шест година су Зоран Јевтовић и његова три пријатеља започели посао којим се никада раније нису...

Read More

УПОЗОРЕЊА КЛИМАТОЛОГА И УЛОГА СЕКТОРА МСП: Берлин као Рим, а Шпанија као Јужна Сахара?

Ситуација је критична – гласила је једна од порука професорке, климатолога Лучке Кајфеж Богатај са У...

Read More

БЕТА–КОРН: Најекономичнији огрев расте на њиви

Пелети од сламе све су популарније гориво међу потрошачима. Главне препреке већoj производњи овог ог...

Read More