КОНФЕРЕНЦИЈА АДРИА ХОТЕЛ ФОРУМА: Проблем хотелијера у региону – радна снага

Београд и хотел „Краун плаза“ ће 20. и 21. фебруара бити центар инвестиционих догађања – место на коме ће представници глобалних хотелских компанија, инвестиционих фондова, консултанти и министри, размењивати искуства и указивати на потенцијалне ризике и тешкоће, у оквиру седме међународне конференције “Да ли је будућност светла“

Марина Франолић

Наредних година, највећи фокус хотелијера у региону биће на радној снази. То је горући проблем јер је нема довољно, а потребна је и додатна едукација кадра који ради у овој бранши. Новац за хотелске инвестиције је доступан, тржиште је зрело и има и даље пуно потенцијала за његов раст, каже у разговору за Економетар Марина Франолић, оснивач и организатор Адриа Хотел Форума (АХФ), једине међународне хотелско-инвестиционе конференције у региону, која ће први пут, после шест година одржавања у Загребу, бити организована у Београду.

Београдски хотел „Краун плаза“ ће 20. и 21. фебруара бити центар инвестиционих догађања. Место на коме ће представници глобалних хотелских компанија, инвестиционих фондова, консултанти и министри, размењивати искуства, указивати на потенцијалне ризике и потешкоће, али и како их уклонити на путу развоја. Тема седме АХФ конференције је “Is the future bright?” – “Да ли је будућност светла”. Тим питањем смо и започели разговор са Марином Франолић.

– Рекла бих да будућност у хотелијерству јесте светла, нарочито у нашем региону. Суштина је само да се са проблематиком суочимо директно. Велики проблем је радна снага у хотелијерству, а то ће нам бити једна од главних тема конференције. Људски фактор је важан за реализацију и поврат инвестиције. Он је тај који хотелу даје оно што гост жели. Мислим да је будућност светла, али је и те како важно пратити глобална кретања, каже Марина за Економетар.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ИСТРАЖИВАЊЕ ПРООПТИМИСТ ИНДЕКС ПРОКРЕДИТ БАНКЕ: Привредници најављују веће инвестиције и раст плата
  • ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ ДМ ДРОГЕРИЈА, РАС-а, УСАИД-а, СЕРБИА ОРГАНИКА И ФАКУЛТЕТА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ: Први „дм инкубатор“ почео са радом
  • НА КРОВУ МИКРО ТРЖНИЦЕ “САВА”, У НАСЕЉУ АЕРОДРОМ У КРАГУЈЕВЦУ: „Авиончић“ добио најсавременије игралиште
  • Следећи број Економетра излази 5. марта 2019.
Podelite ovaj tekst: