СЛОБОДАН РАДЕТА, ВЛАСНИК ПРВЕ ШКОЛЕ КУВАЊА ИЛ ПРИМО: Тим билдинг у кухињи

Укуси се уче, као народ волимо и да учимо и да се дружимо, али и да уживамо у храни. Кухиња је одувек била место где се људи окупљају, зато и није чудо што, осим курсева, прва школа кувања тог типа у Србији организује и тим билдинге, на којима запослени деле залогаје, улазе у тајне кулинарства, а уз све то се одлично и забављају

Слободан Радета

Ил Примo је прва школа кувања у Србији и постоји већ осам година у Београду. Њен власник Слободан Радета, по професији хемичар, школу је основао из, како каже, искрене потребе за подизањем нивоа гастрономске културе и жеље да се људима које храна занима понуди потпуно ново искуство. Након шест година проведених у фирми која се бавила биотехнологијама, где је научио тајне продаје, јавила се идеја да љубав према кулинарству и дружењу преточи у школу кувања и нови посао.

– Верујем да је у кувању садржана сама есенција живота. Пошао сам од тога да никада не можемо научити све о нечему, поготово о нечему што волимо као што је укусна храна, а то нас инспирише да настављамо да учимо и усавршавамо се. Кување видим као уметност уживања у животу, прича Слободан за Економетар.

Идеју је брзо реализовао, а није могао ни да наслути колико ће интересовање бити за радионице, курсеве и тим билдинге. Тренутно је њих двоје запослено, а по потреби гостују и најбољи предавачи, најбољи шефови кухиња и кувари београдских ресторана и хотела. Школа кувања је смештена у кући на београдској Аутокоманди, односно у кухињи од тридесетак квадрата, уз велико двориште са роштиљем.

Опширније у штампаном издању


У овом броју још и …

  • ИСТРАЖИВАЊЕ ПРООПТИМИСТ ИНДЕКС ПРОКРЕДИТ БАНКЕ: Привредници најављују веће инвестиције и раст плата
  • ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ ДМ ДРОГЕРИЈА, РАС-а, УСАИД-а, СЕРБИА ОРГАНИКА И ФАКУЛТЕТА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ: Први „дм инкубатор“ почео са радом
  • НА КРОВУ МИКРО ТРЖНИЦЕ “САВА”, У НАСЕЉУ АЕРОДРОМ У КРАГУЈЕВЦУ: „Авиончић“ добио најсавременије игралиште
  • Следећи број Економетра излази 5. марта 2019.
Podelite ovaj tekst: