Šta kažu zvezde za biznis krajem februara i tokom marta 2008. godine

Ovan

Tokom poslednje nedelje februara ne dozvolite da vaša karijera trpi turbulencije koje su odraz slike poslovnog okruženja, već ostanite pribrani i fokusirani. Obavljajte dnevne obaveze ažurno jer se vredan rad uvek isplati. Pritom se osvrnite unatrag, rezimirajte rezultate iz proteklih 12 meseci kako biste uočili svoje mesto na putu ka uspehu. Ovu analizu radite sistematski, ne dozvolite da vas do zaključka vodi impulsivno raspoloženje.

Ukoliko zanemarite obazrivost 22. februara možete propustiti veoma važan signal – poput onog koji vas upozorava na blokade na putu. Stoga, kraj meseca provedite planirajući ciljeve za april.

Bik

Krajem februara konstatujete da ste u zaostatku sa obavljanjem planiranih poslova, te žurite sa realizacijom ostavljajući, pritom, prostor za moguće greške. Sredinom meseca okolnosti vam još uvek nisu naklonjene. Angažujte se i na poboljšanju odnosa u kolektivu jer je prva polovina marta nepovoljna i za komunikaciju sa šefovima.

Kraj meseca donosi veoma povoljne dane koje možete iskoristiti i za apliciranje za novi posao. Ukoliko ste već zaposleni, ovaj period može doneti dobar poslovni uspeh, odnosno uspon u karijeri i sjajne odnose sa nadređenima.

Bliznaci

Preduzetnički duh i želja za timskim radom čine da se uzdignete u očima nadređenih donoseći brze i kvalitetne odluke. Međutim, takvo angažovanje u danima koji slede postepeno pobuđuje negativan stav kolega, sa kojim ćete se suočiti već krajem prve nedelje marta. Ovog puta niste preterano raspoloženi za prilagođavanje, te svoje postupke nećete pravdati nikome. Jedini cilj vam je dugoročno poboljšanje materijalne situacije, zato izbegavajte bilo kakvo intimiziranje sa kolegama.

Svesni ste postupaka koji će vam omogućiti napredovanje na lestvici uspeha, a jedino što vas u tome može podržati jeste specifična strategija koju ste usvojili.

Rak

Opasnost od iznenadnih i drastičnih nazadovanja ili teških razočarenja može vas zaista izbaciti iz koloseka 28. februara. Iritiraju vas kolege, njihovo nerazumevanje već je preraslo u otvorene razmirice. Kratak ali žestok sukob može uneti značajne promene u vaš život, te pokušajte da posmatrate situaciju iz suprotne pozicije. Pokažite više razumevanja za njihov način razmišljanja ili se makar potrudite da strpljivo saslušate sve iznete argumente.

Iako će mart iscrpeti i poslednje atome vaše snage, u mesecima koji slede imaćete veliku korist od energije uložene u razumevanje međuljudskih odnosa.

Lav

Zahvaljujući prekomernim rashodima tokom ranijih meseci, sada ćete se nakratko suočiti sa finansijskim neprilikama i nedostatkom sredstava, što će vrlo očigledno uticati na vaše raspoloženje. Bićete skloni osuđivanju svojih pretpostavljenih, ali ukoliko u tome ne pokažete razumnu meru, uskoro ćete i sami postati predmet takvih osuda.

Ovaj problem nećete uspešno rešiti razgovorom o povišici, ali je pred vama period povoljan za hrabre poslovne investicije i stabilizaciju materijalnog plana dugo odlaganom pozajmicom. Ukoliko predugo budete analizirali sve moguće aspekte ulaganja koji su pred vama, zbog pogrešne procene, možete propustiti dobru poslovnu priliku.

Devica

Pred vama je dugo očekivani period tokom koga ćete najzad biti u prilici da na sebe preuzmete nove odgovorne i dugoročne obaveze. Dokažite da vas pored ostalih vrlina krase postojanost i odlučnost, i ne dozvolite da neargumentovane pretpostavke pojedinih zavidnih kolega poljuljaju vaše samopouzdanje.

Oduševljenje novim obavezama će obezbediti simpatije viših instanci, koje znaju kako da podrže vaše urođene sposobnosti za planiranje i organizaciju. Stoga se u ovom periodu možete hrabro upustiti u pregovore u vezi sa povećanjem plate, ili preuzimanjem još odgovornijeg položaja.

Vaga

Željni ste novih izazova te ćete se krajem prve nedelje marta odazvati pozivu za udruživanje, pri realizaciji novog projekta. Bezgraničnim entuzijazmom kojim zračite ostavljate utisak osobe koja jedva čeka priliku da se dokaže na novom planu. Nijedan problem nije za vas nerešiv, jer ste se sa većinom situacija do sada već susretali i uspešno ih rešavali. Sa aktuelnim stavom, koji bi trebalo trajno da usvojite i nakon ovog perioda, ostvarujete izuzetan utisak na više instance.

Period od 21. do 25. marta je veoma rizičan – bićete skloni da burno reagujete na slabe rezultate aktivnosti koje ste poverili kolegama, i podsećate na poljuljano poverenje u angažovanost kolektiva.

Škorpion

Mart mesec će početi vrlo dramatičnim događajima koji obećavaju dosta akcije na poslovnom planu – nesporazumi sa nadređenima, nezadovoljstvo finansijskim planom i na kraju sve burnije ispoljavanje vašeg nezadovoljstva, uzburkaće inače prilično spokojnu poslovnu svakodnevicu.

Iako biste nakon svega izrečenog tokom prve polovine meseca najradije u potpunosti promenili kolektiv, pogodne prilike za to neće biti. Tokom druge polovine marta se još uvek veoma aktivno bavite idejom o promeni radnog mesta, no ne dozvolite da vas neraspoloženje potpuno obeshrabri. Više mogućnosti za ispunjenje ovog cilja imaćete u ranim letnjim mesecima, a do tada pokažite svoje najbolje kvalitete na aktuelnom radnom mestu.

Strelac

Do sredine meseca kada ćete iscrpeti sve potencijale za planiranje i pokretanje poslovnih aktivnosti, pokušajte da pokažete solidnu dozu razuma i, ukoliko je neophodno, konsultujte se sa osobom koja je na vašoj poziciji već imala solidno radno iskustvo. Ne pokušavajte da privučete pažnju insistirajući na poštovanju koje zahtevate od kolega. Ostanite u pozadini i dozvolite da konstruktivni saveti i nove informacije pronađu put do vas.

Učestali rashodi su doveli u pitanje planirana ulaganja u letnjim mesecima, zato svoj višak energije posvetite unosnom hobiju, koji se više puta pokazao kao dobar alternativni izvor prihoda.

Jarac

Sa dosta energije ste započeli godinu te su entuzijazam i dobra volja još uvek uz vas, i podržavaju sve vaše poslovne aktivnosti, nagrađujući ih čak izuzetnim finansijskim rezultatima. Ipak, isuviše ste se posvetili poslu, zapostavljajući prijatelje i članove najuže porodice, pa se susrećete sa kritikama na svakom koraku. Napravite pauzu, posvetite se jednostavnim dnevnim zadacima koji obezbeđuju siguran prihod, a ostale aktivnosti pokušajte da svedete na minimum – posebno one projekte koji trenutno ne donose novac, već ga samo nagoveštavaju u budućnosti.

Klonite se rasprava od 9. do 12. marta jer biste se sasvim nepotrebno uvukli u polemiku koja nema nikakve veze sa vama, ali može ozbiljno ugroziti vaš budući status.

Vodolija

Mart mesec će naznačiti početak višemesečne faze burnih previranja koja je pred vama. Ovaj mesec će biti izuzetno slab i za poslovnu saradnju – bićete netaktični, i pokazati nedostatak samokontrole, kao i sposobnost da izazovete sukob bez nekih realnih problema. Materijalni plan je u fazi stagnacije, te izbegavajte pozajmice i kredite sve do sredine maja.

Najbolji način da prevaziđete ove izazovne faze koje će se ponavljati početkom svake nedelje u martu, jeste uključivanje u novi projekat koji će vaš um obuzeti u potpunosti. Od nervoze koju ste ispoljavali početkom meseca ostaće samo bezazlene pošalice vaših kolega, ali se to neće previše odražavati na vaše raspoloženje.

Ribe

Optimističan i vedar stav su vaši zaštitni znaci tokom marta meseca. Iako ćete još u prvoj polovini marta stagnirati na planu privatnih aktivnosti, poslovi koji donose stabilan prihod čine vas zadovoljnim i vedrim. Stoga, ove slobodne dane posvećujete prijateljima čiji ste trag izgubili, i sa njima obnavljate kvalitetnu komunikaciju, koja će se produbljivati u mesecima koji slede.

Naklonost šefova je zaslužena vrednim radom prethodnih meseci. Ipak, ne zapostavljajte rokove za realizaciju obaveza, i ne odlažite značajne poslovne sastanke.

Podelite ovaj tekst: