Šta kažu zvezde za biznis krajem maja i u junu 2008. godine

Ovan

Očekivani priliv energije prvih dana juna će vas obodriti, osvežavajući vaše planove novim idejama, čak brže nego što ste u stanju da ih integrišete u svakodnevicu. Pošto će biti nemoguće reagovati na svaku novu ideju, u određenim fazama ćete delati kao da grozničavo pokušavate da zadržite sve konce u svojim rukama. Tek od 18. juna pred sobom ćete najzad imati prve rezultate kojima briljirate, i do kraja meseca već uspešno selektujete primarne aktivnosti koje možete uspešno realizovati.

Opustite se. Od nekih planova ćete morati odustati, ukoliko želite da uloženu energiju maksimalno iskoristite za veće promene, koje će uslediti tokom letnjih meseci.

Bik

Juni je za vas mesec snažnih osećanja i nelagodnih izazova – neće biti potrebno mnogo da kolege u vama isprovociraju nagle reakcije, posebno kada je u pitanju vaš ponos i priznanje koje verujete da ste zaslužili. Ni sa nadređenima situacija nije znatno bolja, te se čini da i sami gubite svest o sopstvenom identitetu. Imajte na umu da je poštovanje potrebno pružiti kako biste i sami zaslužili da budete poštovani, pa vam to može biti polazna tačka za rad na pronalaženju odgovarajućeg balansa u odnosima na radnom mestu.

Radovaće vas osetna finansijska poboljšanja uz pomoć kojih uspevate da rešite zaostala dugovanja iz prethodnog perioda. Sredinom ovog stresnog meseca bilo bi poželjno da isplanirate vikend za relaksaciju u prirodi.

Blizanci

Poslednje sedmice maja ste u punoj brzini – razradili ste mnoštvo novih planova i pripremili detaljan plan za realizaciju, te sa nestrpljenjem iščekujete povoljnu priliku da ih prezentujete. Međutim, prva polovina meseca donosi neplanirane situacije nadređenima, pa ste prinuđeni da svoja izlaganja odlažete do 20. juna što u vama budi dodatnu nervozu. Na ivici ste da burno reagujete izazvani svakodnevnim nesporazumima sa osobom sa kojom blisko sarađujete.

Nije povoljan čas za povlačenje. Iako ste u većini slučajeva maksimalno angažovani dnevnim obavezama, iskoristite prvu polovinu juna za reviziju mogućih propusta u planiranim aktivnostima.

Rak

Početkom meseca će izgledati kao da ste već maksimalno prilagodili svoj budžet planiranim ulaganjima, ali neplanirani rashodi ipak vas podstiču da tragate za dodatnim prihodima. Srećom, povoljne okolnosti vas ubrzo podržavaju darujući konkretno finansijsko rešenje, te uspešno rešavate ovu neugodnu situaciju već 10. Dinamizam finansijskih aktivnosti dostiže tačku vrhunca 16. kada je neophodno da se pored mnoštva sekundarnih dnevnih aktivnosti fokusirate na nova poslovna rešenja.

Drugu polovinu juna iskoristite kako biste obavili neophodne marketinške pripreme za planiranu realizaciju novog posla, tek afirmisanog u prethodnom periodu.

Lav

Poslednjih dana maja će vam biti potrebno malo mira i tišine za konsolidaciju snaga, dok vas prvi junski dani ponovo ne povuku u centar pažnje i u samo središte događaja.

Dok se kolege sve češće bave analizom vaših personalnih i profesionalnih sposobnosti, vi se koncentrišite na organizaciju baze za projekte planirane za letnji period. Tenzija koja će postojati u radnom okruženju tokom većeg dela meseca, sa lakoćom se može transformisati u širokom dijapazonu od razdraganosti do histerije, dok se vaše tek obnovljeno samopouzdanje čini sve fragilnijim.

Prihvatite da može postojati više od jednog ispravnog odgovora za većinu aktuelnih pitanja, umanjujući time rizik od konflikata među kolegama i saradnicima. Izražene liderske sposobnosti koje vas krase, uspešno ćete prikrivati angažovanjem radom “rame uz rame” sa kolegama.

Devica

Ovo je prilično neugodan period za planirane manipulacije iz oblasti samostalnog posla, te možete očekivati izvesne nesuglasice u odnosu sa višim instancama. Svakodnevni priliv novih informacija stvara izvesnu konfuziju – ispitujete teškoće u kategorizaciji i klasifikaciji novih podataka. Tek nakon 22. uvidećete idealan način kojim biste organizovali sve činjenice koje ste prikupljali tokom prethodna dva meseca. Dok ste potpuno fascinirani sopstvenim idejama, izvestan je rizik da ćete u prvoj polovini meseca prevideti kakav značajan detalj, čime biste napravili velike greške u prosuđivanju. Primenite nešto konzervativniji pristup kako biste sprečili ovakve neugodnosti.

Dok analizirate nove mogućnosti koje se pojavljuju, ipak primenjujte samo one u čiju efikasnost ste se ranije uverili.

Vaga

Mesec koji je pred vama uneće značajne promene u vašu svakodnevicu i preorijentisati vaš profesionalni život u nešto konstruktivnijem pravcu. Bilo da vas ova promena uzbuđuje ili plaši, ne dozvolite da vas zavede želja da neposredno stupite u akciju – pouzdani prijatelji nude praktična rešenja, a poverljive kolege naglašavaju snažnu podršku, sve kako biste vi pronašli adekvatan način da kreativne ideje pretvorite u primenljivu realnost.

Brinuti o svemu i svakome je nemoguće, zato je značajno da negativne stavove u startu preduhitrite pozitivnim odnosom. Dozvolite sebi izvesnu dozu kreativnosti u radu, radost neće umanjiti vašu efikasnost već će vam doneti novi priliv pozitivne energije.

Bolje je biti lider nego sledbenik – nemojte čekati da drugi preuzmu inicijativu, čak iako ćete time nakratko prouzrokovati izvesne turbulencije u radnom okruženju.

Škorpion

Ovo je veoma intenzivan mesec prožet značajnim promenama – neke od njih su očekivane, ali neke će vas sigurno zateći prilično nespremnim.

Mesec značajnih transformacija tokom kojih je vaša osnovna ideja o preispitivanju potencijalnih mogućnosti za napredovanje u prilici da vas dovede u nezavidnu situaciju. Izbegavajte da zadržavate u sebi osećanja uvređenosti, otvoreno ali staloženo izrazite svoje strepnje i ideje nadređenima, kako biste ublažili osećaj konfrontacije sredinom juna.

Kakvi god događaji da uslede kao posledica takvog otvorenog stava, oni vas neće omesti u seriji značajnijih događaja koji slede. Imajte na umu da je struktura koju progresivno razvijate dovoljno snažna da podrži vaš razvoj tokom čitave godine.

Strelac

Povoljni aspekti tokom poslednje sedmice maja pomoći će vam da se ponovo fokusirate na dnevne aktivnosti, koje su vam stvarale osećaj nezadovoljstva u prethodnom periodu. Ipak, sa umerenim entuzijazmom prihvatajte nove poslovne angažmane, kako biste sprečili nagomilavanje obaveza.

Tokom prve sedmice juna nedostajaće podrška za nerealistične planove i prenaglašena očekivanja koja gajite poslednjih meseci, te će i vaš entuzijazam biti najzad u fazi opadanja. Borba u kojoj težite da dokažete sebe može probuditi osećaj svrhe, koji napokon razjašnjava vaše prioritete. Pokažite se u najboljem svetlu – budite jasno koncentrisani na svoj cilj. Ostanite pribrani, čak i ako kolege hvata panika, sagledavajući potencijalna rešenja za tekuće krizne situacije.

Jarac

Poslednji dani maja nude osećaj stabilnosti i izvrstan mentalni sklad zahvaljujući kome ćete iskristalisati nekoliko solidnih odluka koje se tiču vaše dugoročne poslovne budućnosti.

Neočekivana informacija 7. juna zahteva brzo donošenje odluke i fleksibilnost sa vaše strane. Ovaj period naizmenične jasnoće i lucidnog haosa može vas nakratko profesionalno destabilizovati, ali će vas voditi ka novim zaključcima koji vrede uloženog napora.

Ovo je srećan period u kome bi trebalo da potvrdite svoje dugoročne ciljeve – budite ambiciozni i kompetitivni u odnosu sa nadređenima, kao što ste i sa saradnicima.

Vodolija

Retko pronalazite časove za odmor i relaksaciju poslednjih dana maja. Ipak, taj neumorni ritam će vas nagnati da se zamislite nad poslovnim planovima koje vam nadređeni pokušavaju implicirati. Oko 13. juna sagledavate mogućnosti koje niste blagovremeno razmatrali, i u kojima su skriveni potencijali za razvoj. Pred vama je prilika da sredinom juna izdvojite vreme i pozabavite se analizom potencijalnih planova, koji nude nove prilike za realizaciju ličnog uspeha.

Moćni aspekti će vam biti na usluzi – neke ćete osetiti kao blagoslov, dok vam drugi možda i ometaju svakodnevno funkcionisanje. Ipak, na vama je da ovog puta preuzmete odgovornost za sopstvenu budućnost i da ključnim promenama rukovodite sami.

Ribe

Poslednja sedmica maja baca sasvim novo svetlo na vaše profesionalne ciljeve i otvara mogućnosti za značajnije aktivnosti, koje bi trebalo da se odraze na suštinu profesionalnog opredeljenja. Ovo je ujedno i sjajan period tokom koga se napokon može isplatiti vaša odvažnost kojom stupate u riskantne poduhvate.

“Bez rizika nema dobitka” biće vaša deviza za ovaj mesec. Budite maštoviti i optimistični, ali i spremni da prihvatite sugestije saradnika koji se bave analizom, jer se na njihove rezultate treba osloniti pri postavljanju temelja novim projektima. Budite ambiciozni u svojim planovima, ali istrajni i precizni u akcijama.

Podelite ovaj tekst: