Šta kažu zvezde za biznis u aprilu 2007. godine

Ovan

Navikli ste da sa prvim toplim danima pucate od energije, ali ovog aprila situacija je nešto drugačija jer se Mars, planeta koja vlada vašim znakom, kreće kroz dremljivi znak Riba. Stoga vas snažan osećaj nesigurnosti, nezadovoljstva, čak i blaže depresije, može pratiti tokom čitavog meseca te postajete sumnjičavi prema kolegama. Okrenite se malo unatrag, analizirajte period od početka godine i sve svoje neostvarene želje koje vas čine nezadovoljnim – pružiće vam se nova prilika za njihovo ostvarenje, ukoliko sada jasno definišete ciljeve.

Finansije mogu kasniti ili nisu očekivanog obima – potrebno je samo malo upornosti i strpljenja, jer će se situacija popraviti sa prvim danima aprila. Opasnost od gubitka traje sve do 10. aprila.

Bik

Već poslednji dani marta su nagovestili srećnije dane za vas – kucnuo je čas da započnete sa ubiranjem prvih rezultata rada koje strpljivo čekate od početka godine. Prve, manje prilive novca očekujte sve do 14. aprila.

Na radnom mestu vladaju prilično harmonični odnosi, čak vas i šef sa osmehom posmatra – ipak, ne dozvolite sebi opuštanje koje je tako tipično za Bikove, već pokušajte da svoje obaveze nastavite da ispunjavate jednako kvalitetno. Ovo je tek početak perioda u kome će se realizovati mnogi vaši planovi, i potrebno je da ih brižljivo koordinirate negujući dobre odnose sa nadređenima.

Blizanci

Period kada je bila aktuelna poslovna promena sada je za vama. Ukoliko ste zadržali svoje ranije pozicije pokušajte da prevaziđete nezadovoljstvo na koje ste već navikli od 3. do 10. aprila, i da pronađete sreću izvan radnog okruženja.

Ako ste, pak, ugrabili novu priliku i okrenuli se novim izazovima, pred vama je period kada nećete imati previše spokoja – nadređeni su vam za petama i prate svaki vaš korak sa očiglednim interesovanjem, što u vama može izazvati nalete nervoze. Povoljan period za finansije je sam kraj marta, i ponovo od 18. do 25. aprila.

Rak

Radno mesto i poslovni zadaci vas već neko vreme ne čine srećnim, pa sve češće pomišljate na promenu radnog mesta. Možda su u pitanju samo nešto lošiji odnosi sa kolegama, a to je faktor na koji možete sami značajno uticati. Realno, vaša finansijska situacija je ugrožena samo načinom na koji trošite, a na zaradu se zapravo i ne biste mogli požaliti. Zato je dobro da ovaj period pokušate da prevaziđete boljim planiranjem rashoda i nastojanjem da poboljšate odnose.

Kraj aprila je riskantan za svako ulaganje ili značajnu kupovinu – trudite se da sve to obavite planski početkom meseca ili odložite za maj.

Lav

Finansijska situacija više nije toliko kritična, ili ste vi možda već navikli na hronični nedostatak sredstava – u svakom slučaju bitniji oporavak vašeg budžeta nemojte očekivati ni tokom aprila.

Nešto bolju atmosferu na radnom mestu obeležiće sam početak meseca, i te povoljne tendencije biste mogli iskoristiti za pokušaj da sebi otvorite novi put ka boljoj poziciji, kojoj već dugo stremite. Tokom čitave prve polovine aprila možete se radovati zaštiti sa viših instanci, te se potrudite da dobru komunikaciju sa šefovima iskoristite na najbolji mogući način. Planirajte dugoročno.

Devica

Vredne Device su za sobom ostavile mart koji je obilovao stresom i neprijatnim iznenađenjima, i sa prvim toplim danima počinju da planiraju kako da potroše svoj teško zarađeni novac. Ukoliko usled takve situacije zaključite da ne uspevate adekvatno da isplanirate budžet, nikako ne pomišljajte na kredit ili kakvu pozajmicu od prijatelja, jer ćete se već sredinom aprila naći u veoma neudobnoj situaciji. Budite realni, i veće rashode pokušajte da odložite, jer je u pitanju samo kraći period tokom koga ste pomalo iracionalni. Već od 8. aprila ponovo se ponašate u stilu svake Device – trošite skromno i planski.

Vaga

Svakodnevne obaveze vam donose dosta zadovoljstva, uživate u radu i osećate da je pred vama period koji će biti povoljan za početak novog posla, ili značajniju promenu na radnom mestu. Za izlaganje vaših konstruktivnih predloga, bilo da razmišljate o povišici ili premeštaju, najpovoljniji period je od 15. do 25. aprila.

Finansijska situacija se još uvek nije u potpunosti stabilizovala, ali vas to ne sprečava da se i u slobodnim časovima posvećujete kupovini. Trošite prilično, zato od 10. aprila pa sve do kraja meseca blaga nervoza biva sve očiglednija. Pripazite se konflikta sa kolegama.

Škorpion

Blistate na radnom mestu. Posao vam donosi dosta zadovoljstva, čak su i odnosi sa kolegama sada bolji nego tokom ranijeg perioda. Postojeće nesuglasice možete definitivno izgladiti od 5. do 15. aprila, kada će čak i kolege biti fascinirane vašim radom i pozitivnim novinama koje ste uveli. Šefovi sa posebnom pažnjom osluškuju vaše nove ideje, pa savetujemo da maksimalno iskoristite ovaj april koji donosi dobre vibracije i ponovo u vama budi nadu u bolju budućnost.

Za ozbiljno poboljšanje finansijske situacije potrebno je sačekati drugu polovinu maja, a do tada uživajte u manjim prilivima koji će povremeno osvežavati vaš budžet.

Strelac

U prethodnom periodu ste puno pažnje posvetili obavezama i to je donelo očekivane pohvale i dobre rezultate. Ipak, na neprimerenu kritiku nadređenih od 10. do 14. aprila nemojte reagovati – ubrzo će i oni sami doći do zaključka da nije bilo realnih razloga za to. Obratite pažnju na rashode ili zakasnele uplate od 3. do 11. aprila.

Kako sa izuzetnom lakoćom obavljate svoj posao, ostaje vam prilično energije i počeli ste da razmišljate da svoj hobi pokušate da unovčite. U suprotnom, ovu energiju usmerite na bavljenje sportom ili boravak u prirodi kako biste izbegli neočekivane izlive nezadovoljstva.

Jarac

Situacija na radnom mestu se značajno stabilizovala – izuzetnim strpljenjem ste uspeli da izbalansirate kroz prilično loš period marta, te vas prvih dana aprila očekuje dobra saradnja sa kolegama koja će biti osnov za bolje poslovne rezultate. Određene nesuglasice sa šefovima možete očekivati od 18. do 23. aprila, kada će se ranije stečeno poverenje kolega i saradnika pokazati kao značajan adut, i u ovom rizičnom trenutku će zaštititi vaš rad.

Situacija sa novcem je veoma promenljiva – brojni su prihodi, a vi kao da ste izgubili moć da planirate troškove, te vam novac promiče kroz prste.

Vodolija

Dugo očekivani period finansijskog poboljšanja je u toku, pa preporučujemo da se maksimalno fokusirate na sve što bi moglo doneti novac, bilo da je u pitanju novi ugovor ili napredovanje ka boljim poslovnim pozicijama. Ne zapostavljajte ni ideje koje bi tek u jesenjim mesecima mogle aktivirati značajnije prihode – radite sada na organizacionom delu.

Iako ste napokon u sjajnim odnosima sa šefom, ne zaboravljajte na ljude sa kojima radite – njihovo nezadovoljstvo može biti povod za nesuglasice koje će vam povremeno kvariti raspoloženje. Mogućnost kratkih putovanja.

Ribe

Priliv energije tokom prve polovine marta za vas je označio početak novog ciklusa, te u moru novih poslovnih mogućnosti pokušajte da napravite redosled realizacije, poslednjih dana ovog meseca. U suprotnom ćete pred šefove izaći sa gomilom ideja i ostaviti prilično neozbiljan utisak. Tek osmišljene poslovne ideje treba adekvatno i predstaviti, a za te aktivnosti će savršen period početi od 8. aprila.

Finansijska situacija je u periodu blagog poboljšanja, a ukoliko planirate ozbiljnija ulaganja ipak sačekajte 20. april. Nesuglasice na radnom mestu koje su aktuelne poslednjih dana marta, najbolje je ne primati previše k srcu – pokažite dobru volju i reorganizujte radne zadatke.

Podelite ovaj tekst: