Šta kažu zvezde za biznis u februaru i martu 2007. godine

Astrolog: Jasmina Drašković, Spicum Astro Community

Aktuelnosti za period od 23. 2. do 24. 3.

Period od 14. februara do 12. marta obeležiće retrogradno kretanje Merkura, planete koja vlada dokumentacijom, komunikacijama i saobraćajem. Stoga se u tom vremenskom intervalu, bez obzira na znak u kom ste rođeni, preporučuje da pažljivo proučite svaki dokument koji potpisujete, svaki dogovor koji pravite (bilo pismeni ili usmeni), i da budete spremni na eventualne komplikacije i odlaganja. Takođe, nalaže se oprez u saobraćaju i u oblasti finansijskih ulaganja.

Ovaj period može doneti višestruke komplikacije za osobe rođene u znacima i sa podznakom u Blizancima i Devici, Bikove i Lavove će podsetiti na problem oko naplate potraživanja, dok Vodolije i Strelčevi mogu biti opomenuti zbog neizmirenih dugovanja a potrebno je i da pripaze na rashode i pozajmice. Za Rakove i Ovnove oprez u saobraćaju i umerenost u komunikaciji.

Period je povoljan da se pozabavite poslovnim pregovorima koji ranije nisu doneli očekivane rezultate, i pažljivom pripremom/arhiviranjem poslovne dokumentacije. Ukoliko je moguće sa zaključivanjem novih poslova nemojte žuriti, već sačekajte sredinu marta, kako biste tada još jednom sa pažnjom razmotrili sve nove momente, koji su možda bili aktuelni tokom ovog spornog perioda. Od 21. marta će mnoge od ovih poslovnih ponuda poprimiti sasvim novu dimenziju, a za vas je važno da ostanete fleksibilni i prijemčivi za nove ideje koje će omogućiti realizaciju.

Poseban oprez u danima: 27. i 28. februar, 1, 7, 8, 15, 19. i 20. mart.

Ovan

Tokom poslednje nedelje februara osećaćete želju da se sakrijete od svih. Iako vaši radni zadaci zahtevaju dosta koncentracije, poslednje nedelje februara i prvih dana marta osećaćete se iscrpljeno – možda drugi isuviše očekuju od vas. Teškoće na poslovnom planu će prestati oko 12. marta i do početka poslednje sedmice marta ponovo se vraća radni elan na koji ste navikli. Tenzija 23. i 24. marta – obuzdajte strasti.

Bik

Vaš plan društvenih aktivnosti je u punom jeku ovog meseca, i pred vama se otvara mnogo stimulativnih mogućnosti za posao. Teškoće sa neočekivanim izdacima su aktuelne još od sredine februara, ali oko 8. marta možete očekivati pomoć jednog bliskog saradnika koji će vam došapnuti sjajno rešenje. Blagonaklonost nadređenih možete iskoristiti od 10. do 14. marta.

Blizanci

Uvek željni promene, a posebno sada u periodu kada je vaš vladar Merkur u retrogradnom hodu (od 28. 2. do 9. 3) sa nestrpljenjem osluškujete svaku novu poslovnu mogućnost. Tako novi pravac za razvoj karijere neće proći neopaženo već 5. marta, kada neočekivani događaji osvežavaju vaš pomalo ustaljeni poslovni plan. Odlaganja po pitanju zarade mogu vas izbaciti iz takta od 1. do 3. i od 13. do 15. marta.

Rak

Prva nedelja marta je za vas period nemira i nesigurnosti kada će vas okupirati pitanja putovanja ili rešavanja dokumentacije koja vas već duže vreme muči. Ponovo se nalaže da budete strpljivi i sačekate pomoć partnera, ali za vas to nije nimalo lako. Pozitivno rešavanje možete očekivati tek od 10. marta a do tada planove usmerite na predstojeći april koji će za vas biti izuzetno dobar. Nepotrebno gubite energiju na nervozu.

Lav

Pitanje novca počinje da vas brine već krajem februara, a prvi dani marta nose vam puno nervoze – sačekajte do 10. marta kada se javlja i odgovarajuće rešenje. Kako su neočekivani rashodi i dugovanja aktuelna tokom čitavog meseca, ovaj period bi trebalo da iskoristite za reorganizaciju svog finansijskog plana. Odnosi sa nadređenima su naglašeno loši od 1. do 5. marta, iako vas kolege svesrdno podržavaju to neće biti dovoljno ukoliko i sami ne pokažete da ste spremni na određene kompromise.

Devica

Za vas će ovaj mesec biti obeležen tenzijama na radnom mestu na kome će se očekivati nešto više angažovanja. Stoga, ukoliko je moguće, pokušajte da svoje obaveze obavljate u nešto tišoj radnoj atmosferi kako ne biste dolazili u sukob sa kolegama, a ipak uspešno obavili svoj deo posla. Dobre finansijske mogućnosti koje su u vezi sa nekretninama ili kakvim porodičnim novcem pojavljuju se oko 9, a želju da sebe obradujete odlaskom u šoping obuzdajte od 17. do 20.

Vaga

Puni ste energije i sa smeškom podnosite nešto intenzivniji tempo na radnom mestu tokom prve nedelje marta. Ipak, vaš imunitet je pomalo narušen, stoga ne zaboravite da u svoj dnevni plan uvrstite sate relaksacije. Malaksalost će nestati do 15. marta, a izvesne promene prioriteta u poslovanju možete očekivati već 20. kada za vas počinje nešto srećniji i aktivniji period. Budite umereni sa troškovima sve do početka aprila.

Škorpion

Već prvih dana marta očekujte priliv prihoda od poslovanja, što će značajno poboljšati vaše raspoloženje i uneti očekivani osećaj sigurnosti. Fokusirani ste na uspostavljanje sigurnijih finansijskih tokova. Na radnom mestu je potrebno da unesete malo više optimističkog stava i pokažete želju za saradnjom sa šefovima, jer vas već neko vreme bije loš glas. Budite diplomatičniji 15, 20. i 21. marta.

Strelac

Kolegama izgleda kao da se ne zadržavate baš previše na radnom mestu, pa vam mogu zameriti ukoliko na vreme ne uočite njihovo nezadovoljstvo. Budite nešto oprezniji sa novcem 15. i 16. marta kada je moguće da potrošite više nego što ste planirali, stoga nemojte nositi sa sobom više od neophodne svote. Porodična pitanja i pitanja karijere biće izglađena već od 20. marta, kada ćete biti primorani da napravite balans između poslovnih i privatnih angažmana.

Jarac

Idejni projekat koji je već dugo u pripremi napokon ste u prilici da pokrenete u drugoj polovini meseca, pod uslovom da ste neophodna finansijska sredstva već obezbedili. Za otežanu komunikaciju i loše vesti se pripremite već od prvih dana marta, ali će se uz malo strpljenja sve razjasniti nakon 20. Pripazite na svoj novac od 22. do 26. marta. Od kolega i šefova se nemojte nadati preteranom razumevanju ovog meseca, i ne zaboravite da je moto svakog Jarca da se uzda samo u sopstveni trud.

Vodolija

Januarska letargija na vas je ostavila značajan utisak – prepuni ste energije i spremni da pokrenete sve što vam zvuči zanimljivo, pa šefovima delujete pomalo haotično. Finansijski rizik je moguć od 25. februara do 5. marta, kada je potrebno izbeći novu inicijativu koja podrazumeva vaša ulaganja. Od 10. marta situacija je manje rizična, ali je ipak pametnije da procenu prepustite stručnim licima, jer ćete u naletu želje da brzo dođete do obećane svote – sigurno pogrešiti.

Ribe

Vredno ste radili iako ni do poslednje nedelje februara nema vesti o poboljšanju na finansijskom planu. Ipak, ta vaša umešnost u radu i okrenutost praktičnim detaljima sada će doneti dugo očekivane rezultate – kolege i nadređeni vas posmatraju sa posebnom pažnjom, a povišica ili unapređenje vam se smeše od 18. marta kada dobijate vest o novim prihodima.

Podelite ovaj tekst: