Prvi biznis portal u Srbiji

Piše: Mr Vlado Vujisić*

Svetski trendovi da internet sve više dominira u poslovnoj komunikaciji i postaje izvor biznis vesti, stigli su u Srbiju pre nekoliko godina. Sve veća potreba za poslovnim informacijama uslovila je da biznis portali (internet poslovni mediji) sve više osvajaju i srpski poslovni ambijent.

Vibilia (www.vibilia.co.yu), kao prvi poslovni portal i servis poslovnih informacija u Srbiji a i šire, uvidela je još 2001. godine neophodnost za brzim i kvalitetnim informisanjem poslovnih ljudi. Kao najpoznatiji poslovni portal u našoj zemlji, Vibilia punih pet i po godina svakodnevno pruža dragocenu informativnu podršku visokom i srednjem menadžmentu kompanija i institucija u našoj zemlji, nastojeći da ubrza protok poslovnih informacija.

Vibilia je odavno uočila da su poslovne informacije na jednom mestu san, kako domaćih kompanija i institucija, tako i stranih investitora, koji na što lakši način žele brzu i preciznu informaciju. Vibilia je kao pionir među internet poslovnim medijima i servisima poslovnih informacija u Srbiji, poslovnim ljudima ponudila privilegiju da svakodnevno budu informisani o svim relevantnim događajima iz domena njihovog poslovanja. Odavno je poznato da je biti na pravom mestu u pravo vreme danas cilj svakog uspešnog i ambicioznog menadžera. Savremeno poslovanje karakterišu turbulentno okruženje, brze tehnološke promene i intenzivan tempo događaja, kao i neophodnost prilagođavanja istim. Da bi se to postiglo, neophodno je biti pravovremeno i kvalitetno informisan u vezi sa svim događajima i tendencijama iz sfere biznisa.

Vibilia svakog radnog dana, dva puta dnevno (oko 9 i oko 15 časova) opslužuje elektronskim putem svoje klijente ekonomskim vestima, tenderima i poslovnim reportažama iz zemalja u regionu putem Press Clippinga, elektronskog paketa poslovnih informacija, kreiranog u skladu sa delatnostima kojima se isti bave. To je jedini poslovni portal u Srbiji koji pored srpskog i engleskog, svoje informativne pakete nudi i na nemačkom jeziku, što otvara mogućnost plasmana poslovnih informacija predstavništvima stranih kompanija i institucija u našoj zemlji, kao i stranim kompanijama u inostranstvu, koje kao potencijalni investitori u Srbiju, nastoje da budu kvalitetno informisani. Takođe, na web adresi www.vibilia.co.yu nalazi se najveća baza poslovnih informacija i podataka u našoj zemlji, koju je moguće koristiti kao preduslov za pravovremene i kvalitetne biznis odluke.

Korisnici informativnih usluga Vibilie su najuspešnije domaće i strane kompanije, ambasade, ministarstva, opštine, domaće i strane privredne komore, poslovne asocijacije, srednja i mala preduzeća. Informacije Vibilie obuhvataju podatke o preko 100.000 kompanija i institucija.

Misija Vibilie jeste podsticanje savremenog načina poslovanja, korišćenjem savremenih informacionih tehnologija, kao i informativna podrška upravljačkim strukturama kompanija i institucija u donošenju relevantnih i odgovornih odluka i poslovnih poteza. Osnovni moto Vibilie jeste da svojim korisnicima pruži pravovremenu i što kvalitetniju informaciju. Na taj način, Vibilia pruža informativnu i logističku podršku menadžmentu kompanija i institucija.

Vibilia ima mnogo planova. Jedan od osnovnih ciljeva je modernizovanje softverskog sistema, programiranja i procesuiranja informacija, kako bi se postigla još veća fleksibilnost i efikasnost u pružanju što bržih i kvalitetnijih informativnih usluga korisnicima.

* Autor je generalni direktor Portala Vibilia
Podelite ovaj tekst: