Šta kažu zvezde za biznis u junu 2007. godine

Ovan

Napokon se osećate fantastično, kao da ste se konačno probudili iz kakvog ružnog sna. Puni ste energije i volje za radom, a vaše profesionalne sposobnosti su ponovo na zavidnom nivou – vodite nekoliko projekata u istom trenutku, čime budite zavist kolega, no ni to vam ne može skinuti osmeh sa lica. Vaše ideje koji se odnose na profesionalno usavršavanje aktiviraju se od 6. juna, pa ćete poslovne obaveze morati da uskladite sa novim planom.

Dovoljno ste ulagali u dom, opustite se i dozvolite sebi da nešto novca potrošite na druženje ili kakav drugi lični hir.

Bik

Nije lako uticati na vaše samopouzdanje ali prethodni period je ostavio prilično loš trag. Primetićete da puno energije trošite na opravdavanje svakog svog poslovnog poteza, no i to kao da ne zadovoljava vaše nadređene. Umesto upuštanja u polemiku koja bi vam donela negativne bodove i loše raspoloženje, fokusirajte se na rad – rezultati će ubrzo pokazati vašu efektivnost pa i pohvale, već krajem juna, neće izostati.

Nažalost, kraj juna je prilično nezgodan i za komunikaciju sa kolegama, ali to se neće ozbiljnije odraziti na vaš položaj.

Blizanci

U periodu koji sledi biće neophodno dosta strpljenja. Zato je najbolje da poslednjih dana maja ustanovite što bolje odnose sa šefovima.

Ukoliko imate mogućnost da birate poslovne zadatke, ili da se dogovarate o podeli obaveza, period do 10. juna planirajte za sve što podrazumeva kretanje, jer će vam biti teško da obavljate rutinske zadatke. Te dane obeležiće i vaša poprilična rasejanost, te se klonite obračuna i odgovornih poslova sa dokumentacijom. Od 20. juna se lagano vraćate u formu, ali još uvek ne uspevate da ispunite sve što ste zamislili u očekivanom roku.

Rak

Udruženi finansijski plan vam sve manje odgovara zbog povećanih rashoda koje ste imali u prethodnom periodu, zato sve češće razmišljate o samostalnom ulaganju. Vaši originalni poduhvati zaista zahtevaju razumevanje okruženja, pa je najbolje da se uzdate u sebe, i pokažete drugima koliko uspešni možete da budete kada se borite za svoje ideje. Iako se svojim profesionalnim opredeljenjem vaši prijatelji sada ne uklapaju u aktuelne poslovne planove, potrudite se da ostavite prostor za moguću saradnju u budućim projektima.

Novčana situacija je ozbiljno ugrožena, zato svedite troškove na minimum i posvetite se planiranju poslova koji mogu doneti kakav dodatni prihod.

Lav

Vreme je da pokažete kakav vredan i pouzdan radnik možete da budete, baš kada je tenzija u radnom okruženju na visokom nivou. Sve do 15. juna imaćete neugodan osećaj da šef prati svaki vaš potez i prikuplja negativne bodove, koje bi kasnije mogao iskoristiti. Zato ne dozvolite sebi svojstvenu samouverenost i ležernost, već dajte sve od sebe da potvrdite dobar utisak, koji ostavljate od samog početka.

Iako se finansijska situacija nije poboljšala u očekivanoj meri, vaš optimizam i pozitivan način razmišljanja mogu pomoći da ona postane stabilnija u narednim mesecima.

Devica

Vešte Device ne miruju sa jednim poslom. Ukoliko se poslednjih dana maja pojavi interesantna mogućnost za ulaganje, imajte u vidu da nije naodmet imati povremeni angažman koji vam može obezbediti usavršavanje veština, što ćete kasnije ozbiljnije unovčiti. Komunikacija sa kolegama je sjajna, te su i vaše sposobnosti za saradnju sada na zavidnom nivou. Zato iskoristite ovaj period da na diskretan način iznesete nove ideje koje bi usavršile poslovanje.

Sve veće svote novca trošite na užitke sa prijateljima. Povedite računa da vas ova opuštenost ne odvede u rasipništvo zbog koga ćete kasnije žaliti.

Vaga

Život uvek može biti udobniji za Vage, ali retki su trenuci kada se one mogu radovati dovoljnoj količini novca za ispunjenje svih svojih planova. Ukoliko težite da unapredite svoju finansijsku situaciju potrebno je da ignorišete ponude koje se odnose na brzu zaradu i ozbiljnije se pozabavite stabilnim poslom.

Upravo prvi dani juna donose nove poslovne ponude koje će na prvi pogled pružati ograničene mogućnosti za zaradu, ali će vremenom postati ozbiljne. Zato dobro razmislite koliko sigurnosti donose trajna poslovna rešenja i maksimalno iskoristite svoj šarm za pregovore koji slede.

Škorpion

Neko iz vašeg okruženja uporno daje sve od sebe da dokaže da vaši postupci nisu u skladu sa potrebama radnog mesta na kome se nalazite, i to vam već neko vreme prilično diže tenziju.

Kako su poslednji dani maja za vas prilično nezgodni, jedini način da rešite ovu situaciju jeste da se povučete iz mogućeg konflikta. U suprotnom ćete ovaj prolećni mesec provesti pokušavajući da pojasnite svoje postupke, i uveriti kolege da možete biti vrlo nezgodan suparnik. Umesto da gubite glavu oko bitke koju ne možete dobiti, potrudite se da svoje obaveze završite u dogovorenom roku, i pravilno odreagujete na eventualne kritike.

Strelac

Napokon ste spazili zgodnu poslovnu priliku koja vam može značajno uvećati budžet, ali ste prilično nesigurni u vezi sa osobom koja bi u poduhvatu trebalo da vam bude partner. Iako ste nestrpljivi, nemojte odmah odustati od planova ukoliko ova osoba u prvom trenutku bude sprečena da adekvatno odreaguje na vašu poslovnu ponudu.

Dok čekate povoljan trenutak, razmatrajte moguće strategije razvoja jer se tek od 7. juna može očekivati da ove ideje zažive u novom poslovnom projektu, koji će biti aktuelan tokom čitave 2007.

Jarac

Finansijska pitanja stvaraju očiglednu napetost, pa pokušavate da stvari preuzmete u svoje ruke. Potrebno je samo da se izvučete iz jednolične poslovne situacije, i uskoro ćete primetiti kako se stanje znatno popravlja.

Odnosi sa šefom su u ovom periodu izuzetno teški – ne podnosite dobro njegovo prisustvo jer osećate da se privatni problemi sve više odražavaju na poslovni plan. Iako se obično ne upuštate u analizu njegovih postupaka, ovog puta to prevazilazi okvire profesionalnog, te pokušavate da potisnete bujicu nezadovoljstva. Kako biste uspeli u ovoj nameri, klonite se druženja sa kolegama i ne osluškujte njihove negativne komentare, jer će sve to u vama samo pojačavati potrebu da ga žustro iskritikujete.

Vodolija

U odličnoj ste formi, konačno raspoloženi da bez pogovora obavite sve što vam nadređeni povere, a to zaista ne liči na vas. Pripazite na taj samouveren i opušten stav jer vas upravo on može dovesti u neugodnu situaciju, te pažljivo organizujte svoj radni dan kako biste ostvarili sve planirane obaveze. Krajem juna ponovo postajete preosetljivi na loše odnose u kolektivu i pokušavate da izgladite nesporazume kojima prisustvujete. Ovo vam neće doneti simpatije šefova, zato se ipak više posvetite sopstvenim obavezama.

Novac se jednostavno topi u vašim rukama – obavezno planirajte rashode jer poslednje dve nedelje juna nose neočekivane rashode.

Ribe

Iznenadni priliv energije koji ste već pokazali tokom prethodnog perioda sada će se isplatiti, te sve do 10. juna možete pregovarati o radnom mestu na kome biste maksimalno iskoristili svoje potencijale u narednih godinu dana. Vrednim radom ste možda stekli naklonost nadređenih ali ste u sve lošijim odnosima sa kolegama, što vas čini vrlo nesrećnim.

Obratite malo više pažnje na svoju kancelariju – obnovite je slikom, cvetnim aranžmanom ili drugim dekorativnim predmetom koji će uneti vedrinu u vaš prostor i poboljšati radnu atmosferu.

Podelite ovaj tekst: