Šta kažu zvezde za biznis u novembru 2007. godine

Ovan

Svakodnevne obaveze vam još uvek padaju dosta teško, pre svega zbog izmenjene situacije u domu. Nažalost, ne možete računati na razumevanje kolega ali će nadređeni pokazati više dobre volje da vam izađu u susret nego što biste mogli očekivati. Ukoliko želite da kreativno iskoristite novembar možete se više orijentisati na polje samostalne delatnosti, kako biste zimske mesece dočekali zadovoljni uspesima na tom planu.

Tek od 10. novembra se poboljšava finansijska situacija, a već 12. su pred vama neočekivani troškovi. Ipak, povoljne okolnosti na tom planu će vas pratiti tokom čitavog meseca te nema previše razloga za brigu – u vašem novčaniku će ipak biti dovoljno novca za sve.

Bik

Radni elan kome ste se radovali tokom oktobra prati vas sve do 10. novembra, pa vas savetujemo da iskoristite ovaj period kako biste zadržali utisak ažurnog i vrednog radnika, kakav umete da budete kada osetite da to može doneti adekvatne rezultate.

Ipak, situacija na radnom mestu nije tako idilična i to je povod za vaše rastuće nezadovoljstvo od 8. novembra. Vaše oštro oko će tokom prve polovine novembra beležiti sve nedoslednosti kolega, a kritički stav koji zastupate činiće vas sve manje popularnim. Pokušajte da se suzdržite od upuštanja u konflikte jer ćete se već od 15. novembra i sami vratiti svom ležernom i opuštenom stilu rada i tada vam sigurno neće prijati zaostale nesuglasice sa kolegama.

Blizanci

Finansijska situacija je izuzetno dinamična – koliko god da zaradite tokom poslednje nedelje oktobra i tokom čitavog novembra, činiće vam se nedovoljno. Stoga ste ozbiljno prionuli na posao, zaboravili na tople letnje dane i više se posvećujete ideji o kakvom honorarnom poslu koji bi osvežio vaš budžet. Verovatno ćete pokušati da čak smanjite listu rashoda, ali od sredine novembra isti troškovi se ponovo aktuelizuju.

Odnosi sa kolegama i nadređenima su potpuno u drugom planu – nemate ni vremena ni energije da se bavite kancelarijskim dogodovštinama, što nimalo ne liči na vas. Druga polovina novembra je nešto povoljnija za odnose sa kolegama, iako vi ne menjate svoj stil – do te mere ste nezainteresovani za bilo kakvu vrstu razgovora da ozbiljno rizikujete da ugrozite sopstvene pozicije zanemarujući konkurenciju.

Rak

Tokom novembra ulazite u rizičan period koji bi mogao doneti određene teškoće ili vam ujedno pružiti mogućnost da napredujete ukoliko zaboravite na svoj kruti stav i želju da verujete da znate šta je najbolje za vaš uspeh u poslu.

U slučaju da odlučite da zadržite pravac kojim ste krenuli spremite se na brojne kritike koje nećete sa lakoćom podnositi – sve češće će izgledati kao da se nadređeni bave samo vama i vašim propustima, kojih u ovom periodu neće biti malo. Zato predlažemo da potpuno zaboravite na preteranu analizu i strah od mogućih neuspeha – ako se hrabro pridružite manjini koja je drsko usmerila pogled ka vrhu, upravo u ovom periodu će vam šefovi biti stabilna podrška na koju možete računati.

Lav

Nedostatak energije nije tipičan za vas, te sami sebe teško prepoznajete i još teže se fokusirate na rad. Radije biste nešto kasnije došli na posao, ili dosta ranije krenuli kući jer se teško koncentrišete, pa je zgodno da pokušate sa boljom organizacijom radnog vremena kako biste pokazali više elana na radnom mestu.

Krajem oktobra i prve nedelje novembra se ne možete nadati da će šefovi pokazati malo više razumevanja za sve češće ispade loše volje, ali već od 8. novembra vi više nećete biti u prvom planu. Tako se do kraja novembra može očekivati da imate više slobode u planiranju, pa i vaša nervoza više neće privlačiti ničiju pažnju.

Devica

Novembar je za vas mesec koji će doneti brojna previranja na poslovnom planu. U stanju ste da radite više nego većina kolega i to vas ne čini omiljenim, pa je nervoza na radnom mestu očekivana. Iako će planovi koje napravite tokom druge polovine novembra možda izgledati solidno, do same realizacije će pretrpeti brojne transformacije – stoga zadržite fleksibilan stav i pokažite dobru volju da se prilagodite drugima.

Vredan rad koji je prethodio ovom periodu sada će najaviti adekvatne rezultate. Sa novčanim prihodima koji će vas obradovati od 8. novembra sigurno već imate planove, pa bi bilo previše obećati da bi vas takvo poboljšanje iznenadilo.

Vaga

Iako važite za radnika nešto ležernijeg stava, protekli meseci su u očima nadređenih potpuno izmenili sliku o vama. “Gvožđe se kuje dok je vruće” – biće vaša deviza za novembar. I sami ste iskusili da je dovoljno da poželite nove projekte i oni se već pojavljuju na vidiku, pa ste tokom novembra potpuno obuzeti obavezama koje ste preuzeli na sebe, zato zaboravljate na prijatelje i porodicu, čak i na sopstvene potrebe. Zahvaljujući takvom stavu vaši novčani prilivi omogućavaju da planirate nešto ranije sve rashode koje donose zimski meseci, ali ipak pripazite na neočekivani trošak od 12. do 14. novembra, i ne upuštajte se u neplanirane kupovine.

Odnosi sa kolegama su sjajni, umereni ste i elokventni, suzdržani, što vam donosi dobre kritike nadređenih. Sada su sigurni da vam mogu ustupiti nešto zahtevnije projekte, pa vam se čini da se kompletna organizacija posla sve više oslanja na vas.

Škorpion

Ukoliko ste tokom proteklog meseca uspeli da zadržite dobru koncentraciju i bavili se zaostalim obavezama sa dokumentacijom, novembar će vam doneti duže periode relaksacije. Da ste uspeli da se pročujete po ažurnosti i dobrim rezultatima verovatno ne verujete ni sami, ali takve glasine sve češće dopiru do vas, pa nećete imati previše izbora već da prihvatite novi projekat tokom druge nedelje novembra. Odnosi sa kolegama su u ozbiljnoj minus fazi, ali na to sada nemate nikakve prilike da utičete.

Rashodi sve češće premašuju vaše prihode, pa ćete morati pažljivije da planirate svoje troškove i čak odustanete od nekih planiranih kupovina. Verovatno ste već preterali sa zaduženjima, pa ćete se baviti namirivanjem minusa na tekućem računu tokom druge polovine meseca.

Strelac

Period eksponiranja je brzo proleteo, te ako ste imali prilike da tokom oktobra načujete dobre vesti o unapređenju koje vam sledi, tokom novembra će se od vas očekivati da dokažete da ste pravi čovek za to. Zato se sada pripremite da jasno odredite svoje ciljeve, pažljivo planirate i vredno radite. Od 14. novembra vas prati podrška kolega i možete računati na to tokom čitavog novembra, ali se ipak potrudite da pažljivo osluškujete njihove potrebe, kako biste dobar odnos zadržali i u budućnosti.

Ideja o investiranju za vas postaje sve primamljivija, ali nema potrebe da preterano žurite jer se u svakom slučaju stvari neće odvijati najavljenim tokom. Ukoliko razmišljate o kreditu ili pozajmici kako biste što pre započeli sa naizgled primamljivom poslovnom ponudom nemojte žuriti, već dozvolite da vreme ukaže na moguće rizike.

Jarac

Situacija u domu je za vas već donela nešto nezadovoljstva te ste na radnom mestu sve ažurniji i posvećeniji obavezama, što će tokom novembra rezultirati dobrim odnosima sa nadređenima.

Ukoliko ste u sferi privatnog posla novembar će doneti brojne nestabilnosti – u značajnoj meri ćete se oslanjati na saradnju koja bi vam omogućila brzu realizaciju planova, ali će izgledati kao da ništa ne ukazuje na bilo kakav pomak.

Finansijska situacija je stabilna, tokom prve nedelje možete čak pregovarati o povišici ili razmatrati sekundarne poslovne ponude koje bi donele dodatni prihod.

Vodolija

Možda je izgledalo kao da se preterano eksponirate pa su u jednom trenutku nadređeni preduzeli odgovarajuće mere kako bi vas podsetili da još niste zauzeli njihovu poziciju. Ipak, vaš urođeni nedostatak ambicije, dobronameran stav i dobro raspoloženje nije moguće poremetiti, posebno u periodu nakon 7. novembra.

Pokazali ste da ste u stanju da pregršt obaveza ispunite i to odgovarajućim kvalitetom, i sada je pravi čas da se povučete i sa osmehom, iz prikrajka, posmatrate borbu koja sledi između vaših kolega i šefova. Ni u kom slučaju nemojte zauzimati bilo kakav stav, zaboravite na solidarnost jer biste u ovom periodu time samo ugrozili svoje solidne pozicije, stečene izuzetnim zalaganjem.

Ribe

Za vas je novembar u duhu želje da svima udovoljite – vrlo pažljivo osmatrate situaciju na radnom mestu, analizirate planove nadređenih i sve češće vam se čini da nemate previše izbora osim da se zadržavate u svojoj kancelariji i do samog kraja radnog vremena vredno radite. Ovaj period izolacije će vam zapravo poslužiti da bolje organizujete poslovnu dokumentaciju i unapredite svoje poslovanje.

Finansijska situacija je prilično loša – sve što ste vredno zaradili uspeli ste sa zadovoljstvom da potrošite, pa su rashodi svedeni na minimum. Ipak, od 12. novembra će vas iznenaditi manji dobitak na koji ne računate i njime ćete pokriti planirane troškove. Odmarajte se od napornih meseci rada koji su za vama, jer se uskoro ponovo od vas očekuje da se pokažete u najboljem svetlu.

Podelite ovaj tekst: