Actavis donirao Ipad uređaje SOS Dečijem selu Srbije

Kompanija Actavis donirala je 52 Ipad uređaja sa pripadajućom opremom, koje će od sada koristiti deca i mladi, u organizaciji SOS Dečijeg sela Srbija, za potrebe pohađanja online nastave. Ovom donacijom Actavis, kao društveno odgovorna kompanija, nastavlja da podržava zajednicu u kojoj posluje i ostvaruje svoje rezultate. SOS Dečija sela Srbija je nevladina, humanitarna i neprofitna organizacija koja od 2004. godine radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju socijalno-ugroženih porodica i ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa.

Ove korisne i vredne uređaje u ime Actavisa uručila je generalna direktorka Brigita Tetičković, koja je tom prilikom izjavila: „Kvalitetno i kontinuirano obrazovanje oduvek su bili jedan od ključnih sastojaka recepta za uspeh. Danas je gotovo svaki rad nezamisliv bez kvalitetne informatičke opreme čega je Actavis, članica Teva grupa i jedne od tehnološki najnaprednijih kompanija, itekako svesna. Nadam se kako će ova donacija svima uključenima omogućiti lakše i kvalitetnije provođenje nastave, a svim učenicima dodatan iskorak u njihovom obrazovanju. Drago nam je da smo ovom donacijom dobili priliku biti uz one kojima je pomoć potrebna, jer ulažući u decu ulažemo i u našu budućnost.“

Nacionalna direktorka SOS Dečija sela Srbija, Vesna Mraković Jokanović, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je kompanija Actavis prepoznala potrebu dece iz osetljivih grupa i potrudila se da modernu informatičku opremu, neophodnu za praćenje online nastave, uruči upravo deci i mladima uključenim u programe koje sprovodi SOS Dečija sela Srbija. “Na ovaj način dečaci i devojčice kojima pružamo podršku kroz različite programe, dobijaju šansu da nastavu prate na daljinu što je, i pored svih napora koje ulažemo, za značajan broj njih bilo gotovo nemoguće. Kompanija Actavis dala je sjajan primer kako pravilno osluškivati potrebe zajednice i kroz društveno-odgovorno poslovanje podržati one kojima je u datom trenutku pomoć najpotrebnija”.

 

Podelite ovaj tekst: