Aerodrom Nikola Tesla Beograd spremno dočekuje putnike uoči postepenog obnavljanja saobraćaja

U skladu sa najavama pojedinih avio-kompanija, postepena obnova putničkog saobraćaja počeće u toku naredne nedelje, a Aerodrom Nikola Tеsla Beograd u potpunosti je spreman za doček putnika i avio-kompanija, kako bi doprineo ponovnom povezivanju Beograda i Srbije sa regionom i ostatkom sveta

Ovo je veoma pozitivan i važan prvi korak ka oporavku ekonomije, turizma i trgovine od uticaja pandemije virusa COVID 19. Nacionalna avio-kompanija Air Serbia obnoviće letove za Frankfurt, Cirih, Beč i London Hitrou, avio-kompanija Belavia letove za Minsk, a avio-kompanija Wizz Air letove za London Luton.

Očekuje se da će u narednom periodu, u zavisnosti od regulative i razvoja situacije, još veći broj avio-kompanija ponovo uspostaviti letove ka većem broju destinacija.

Na beogradskom aerodromu u toku je implementacija procedura i mera koje će, uz sanitarne mere koje primenjuju avio-kompanije, osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih od trenutka kada se uspostave prvi letovi.

Ove procedure, između ostalog, obuhvataju organizaciju tokova putnika, postavljanje oznaka i informacija u zgradi terminala i pojačane mere higijene i dezinfekcije prostora, i usaglašene su sa međunarodnom i domaćom regulativom.

Kao bi se putnici i javnost na vreme upoznali sa propisanim načinom ponašanja prilikom boravka u zgradi terminala, kompanija VINCI Airports pokrenula je edukativnu kampanju ”Čuvamo jedni druge“, na svih 45 aerodroma širom sveta kojima upravlja, a koju će i BELGRADE AIRPORT redovno komunicirati putem svojih zvaničnih kanala.

Ulaz u pristanišnu zgradu aerodroma će biti dozvoljen samo putnicima, kao i licima koja su u pratnji putnika sa smanjenom pokretljivošću i nepraćene dece.

Obavezno je nošenje zaštitne maske u toku boravka na putničkom terminalu, kao i održavanje minimalnog međusobnog rastojanja, što je na aerodromu obeleženo odgovarajućim podnim i drugim oznakama. Putnicima se preporučuje da često peru ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju postavljenim na vidno obeleženim lokacijama.

Odgovore na najčešća pitanja putnici mogu da pronađu na www.beg.aero, pitanja mogu da postane na e-mail adresu

i customer.care@beg.aero, kao i pozivom na broj telefona Info centra 011 209 4444.

Podelite ovaj tekst: