Aleksandar Jakovljević generalni direktor Filip Morisa za Jugoistočnu Evropu

Generalni direktor kompanije Filip Moris za Jugoistočnu Evropu je Aleksandar Jakovljević, koji je na toj poziciji zamenio Jelenu Pavlović.

Aleksandar Jakovljević

Jakovljević se pridružio kompaniji Filip Moris 2015. godine gde je do sada obavljao funkcije finansijskog direktora za tržište Jugoistočne Evrope, kao i finansijskog direktora za tržišta Ukrajine, Kavkaza i Moldavije. Pre toga bio je na funkcijama finansijskog i generalnog direktora u internacionalnim kompanijama.

Dosadašnja generalna direktorka kompanije Filip Moris za Jugoistočnu Evropu i aktuelna predsednica Američke privredne komore Jelena Pavlović, izabrana je za predsednicu Borda direktora.

Ona ima petnaestogodišnje iskustvo na različitim pozicijama u kompaniji, uključujući i uspešan petogodišnji mandat generalnog direktora. U toku njenog mandata niška fabrika konstantno je obarala rekorde u proizvodnji i izvozu, a Srbija postala centrala PMI za šest tržišta regiona i jedno od prvih tržišta na kom je lansiran IQOS – novi, revolucionarni proizvod ove kompanije.

Podelite ovaj tekst: