Američka privredna komora sa partnerima u akciji čišćenja Avale

Omiljeno izletište Beograđana i jedna od najposećenijih turističkih tačaka prestonice, avalsko izletište, očišćeno je u volonterskoj akciji „Hajde da očistimo Avalu“ u organizaciji Američke privredne komore u Beogradu (AmCham)

Akcija čišćenja Avale

Događaj je deo aktivnosti Odbora za zaštitu životne sredine Američke privredne komore i realizovan je uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda i u partnerstvu sa kompanijama članicama AmCham-a, opštinom Voždovac, Šumskom upravom „Avala“, JKP Gradska čistoća, Planinarsko-sportskim klubom Balkan i mnogim drugim. Tokom akcije očišćeni su Avalski toranj i Šuplja stena, pešačka staza do Avalskog tornja kroz šumu, kao i automobilski put do vrha i nazad.

Naša Avala zavisi samo od nas! Zato smo zajedničkim trudom velikog broja volontera, zaposlenih u kompanijama članicama AmChama , kao i našim partnerima, danas bili „još jedna vredna ruka“ na terenu. Osim čišćenja, cilj današnje akcije jeste podizanje svesti o ključnim pitanjima životne sredine, a jedno od njih je i upravljanje otpadom, istakla je Andrea Radonjić, predsedavajuća AmCham Odbora za životnu sredinu i dodala: Odbor za zaštitu životne sredine nastoji da podigne svest o ključnim pitanjima životne sredine i ukloni regulatorne prepreke koje se odnose na upravljanje otpadom, cirkularnu ekonomiju i druga goruća pitanja ekološke politike. Cilj je usklađivanja domaćih propisa sa regulativom EU i omogućavanje njihove nesmetane implementacije u praksi. U ovom poslu imamo odličan i konstruktivan odnos sa Vladom Srbije, Ministarstvom za zaštitu životne sredine i ostalim nadležnim organima sa kojima ćemo nastaviti da sarađujemo na ovim pitanjima i u periodu pred nama.

Učesnike današnje akcije „„Hajde da očistimo Avalu“ pozdravili su i Marija Tubić iz šumske uprave „Avala“, Jelena Dimitrijević Gajić, menadžerka za odnose sa javnošću Avalskog tornja i Milanka Arsić, iz Planinarsko-sportskog kluba Balkan.

Podelite ovaj tekst: