Ananas lansira prvi e-fulfillment centar u ovom delu Evrope

Marko Carević, CEO Ananas e-commerca

Marko Carević, CEO Ananas e-commerca

  Ananas e-commerce je početkom juna zvanično otvorio prvi specijalizovani e-fulfillment centar koji se prostire na impresivnih 10.000 kvadratnih metara, nedaleko od Beograda.

Ananas magacin prilagođen je visokim, svetskim standardima sa modernim tehničkim rešenjima koja omogućavaju efikasno i sigurno skladištenje robe. Prostire se na četiri sprata i ono što ga izdvaja od drugih magacinskih prostora jeste Pick Tower sistem (višespratno skladištenje) i konvejer dužine od 700 metara koji omogućavaju transport robe do bilo koje pozicije u skladištu.

„Od samog osnivanja nismo krili naše visoke ambicije u poslovanju. Otvaranjem prvog e–fulfilment centra ove vrste u Srbiji i najsavremenijeg u ovom delu Evrope, potvrđujemo našu spremnost da Ananas podignemo na još viši nivo i nastavimo sa vrtoglavim rastom u svim segmentima našeg poslovnog ekosistema,“ izjavio je Marko Carević, CEO Ananas e-commerca.

Ovakav sistem skladištenja povećava produktivnost i do 40 odsto i značajno skraćuje vreme pripreme porudžbine. Ono što razlikuje Ananas e-fulfillment centar od drugih jeste i poseban princip skladištenja robe iste vrste na različitim pozicijama, posebno dizajnirani punktovi za pakovanje, kao i pet izlaza ka kurirskim službama čime se ubrzava proces komisioniranja robe.

Ananas je za potrebe e-fulfillment centra u potpunosti razvio softversko rešenje koje optimizuje i upravlja svakodnevnim operacijama u skladištu, kao što su praćenje inventara, upravljanje prijemom i izdavanjem robe, optimizacija skladišnog prostora, kao i koordinacija rada zaposlenih. Osim toga, magacin je u potpunosti povezan sa ananas.rs platformom i u punom kapacitetu može da spremi i do 65 000 pošiljki na dnevnom nivou. Važno je istaći da je celokupno poslovanje ekološki održivo. Zahvaljujući svemu ovome, Ananas već sada za 97 odsto porudžbina iz svog e-fulfillment centra, započne isporuku do krajnjeg kupca već u toku narednog dana od trenutka porudžbine.

“Promene na globalnom i domaćem tržištu zahtevaju sve veću agilnost kompanija, kao i posvećenost potrebama potrošača. Povećanje produktivnosti i efikasnosti procesa, kao i prihvatanje globalnih standarda u oblasti e-commercea, a u uslovima snažne globalne konkurencije, preduslov su uspeha na tržištu”, izjavio je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije, ističući značaj ovakvih inicijativa za razvoj e-commerce ekosistema u Srbiji.

Otvaranje najsavremenijeg e-fulfillment centra u ovom delu Evrope predstavlja jedno od najznačajnijih dostignuća kompanije Ananas. Na ananas.rs tržnom centru a na netu, već sada možete pronaći preko pola miliona artikala. Više od hiljadu trgovaca prodaje svoje proizvode preko Ananasa, a čak trećina njih u ovom trenutku koristi usluge e-fulfillment centra.

Ananas posluje na tržištu Srbije i Severne Makedonije, a u trećem kvartalu planira se širenje i na tržišta Crne Gore i Bosne i Hercegovine, čime će Ananas dodatno učvrstiti svoju poziciju lidera na regionalnom e-commerce tržištu, navodi se u saopštenju za medije.

­­­­­­­­­

Podelite ovaj tekst:

Vesti

Kursna lista

15 godina sa vama

https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/biznis-magazin.jpg

BRANIMIR JOVANOVIĆ: Motori rasta u 2022. biće Kina, Amerika i EU

Inflacija je trenutno verovatno najveća nepoznanica u globalnoj ekonomiji. Početkom ove godine je po...

Read More

UVOD U BIZNIS: Varljiva 2022. godina, a i ostale

Sa koliko smo samo optimizma ulazili u 2021. godinu, ceo svet, pa i naš deo Evrope?! A tek mi?! Srbi...

Read More

DA LI SU SE DŽEK DORSI I TVITER RASTALI PRERANO ILI PREKASNO: Cvrkut o cvrkutu

Vest godine iz esnafa tehnoloških kompanija kojima je tokom minulih 12 meseci posvećivana pažnja već...

Read More
https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/ekonometar.jpg

ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ИЗАЗОВИ ЧЕТИРИ ТУРИСТИЧКА ВОДИЧА: „Црна овца“ и 120 тона сладоледа

Пре шест година су Зоран Јевтовић и његова три пријатеља започели посао којим се никада раније нису...

Read More

УПОЗОРЕЊА КЛИМАТОЛОГА И УЛОГА СЕКТОРА МСП: Берлин као Рим, а Шпанија као Јужна Сахара?

Ситуација је критична – гласила је једна од порука професорке, климатолога Лучке Кајфеж Богатај са У...

Read More

БЕТА–КОРН: Најекономичнији огрев расте на њиви

Пелети од сламе све су популарније гориво међу потрошачима. Главне препреке већoj производњи овог ог...

Read More