Apoteke iz MediGroup sistema postaju Dr.Max

Dinamičan lanac apoteka u centralno-istočnoj Evropi Dr.Max i najveći privatni zdravstveni sistem u Srbiji MediGroup postigli su dogovor o preuzimanju svih apoteka iz MediGroup sistema od strane Dr. Max lanca apoteka, saopšteno je 11. oktobra.

Značaj saradnje lidera u medicini i farmaciji, koji prate najsavremenije trendove i usmereni su na očuvanje vrhunskog kvaliteta, istakla je Marijana Vasilesku, generalna direktorka MediGroup sistema: „Ponosni smo da uspostavimo saradnju sa renomiranim apotekarskim lancem Dr. Max koji prati savremene trendove i konstantno radi na razvoju novih usluga. Građanima je pored vrhunske medicinske usluge veoma važno da imaju sveobuhvatnu ponudu na jednom mestu, što uključuje i dostupnost lekova i pratećih proizvoda. Verujem da smo još jednom pokazali posvećenost potrebama naših sugrađana“, istakla je Vasilesku.

CEO kompanije Dr.Max u Srbiji, Daniel Shull, izjavio je da je osnovni cilj ovog partnerstva sinergija rada dve ustanove, što će omogućiti pristupačnost i dostupnost zdravstvene zaštite i izbora lekova na većem broju lokacija.

„Veoma sam zadovoljan činjenicom da smo našu mrežu apoteka uvećali preuzimanjem apoteka iz MediGroup sistema. Radujemo se novim kolegama i želimo im dobrodošlicu u Dr. Max. Ova saradnja je ipak mnogo više od obične poslovne transakcije. Mi je vidimo kao priliku da kroz saradnju sa stručnjacima iz MediGroup sistema zajednički nastavimo da unapređujemo kvalitet i pristupačnost zdravstvenoj zaštiti u zemlji. Ponosni smo na široku ponudu proizvoda najvišeg kvaliteta, odličnu uslugu i atraktivne cene. Nemam sumnje da će pacijenti u Srbiji imati koristi od saradnje dve kompanije koje se ističu svojim profesionalizmom i savremenom poslovnom filozofijom“, izjavio je Shull.

MediGroup sistem je najveći privatni zdravstveni sistem u Srbiji, u okviru kog posluje 12 domova zdravlja, tri poliklinike, dijagnostički centar, Opšta bolnica, dve specijalne bolnice i 77 laboratorijskih punktova. Lancu Dr.Max koji u Srbiji posluje od 2017. godine i trenutno obuhvata 300 apoteka širom Srbije, pridružiće se osam apoteka MediGroup sistema.

Podelite ovaj tekst:

Vesti

Kursna lista

15 godina sa vama

https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/biznis-magazin.jpg

BRANIMIR JOVANOVIĆ: Motori rasta u 2022. biće Kina, Amerika i EU

Inflacija je trenutno verovatno najveća nepoznanica u globalnoj ekonomiji. Početkom ove godine je po...

Read More

UVOD U BIZNIS: Varljiva 2022. godina, a i ostale

Sa koliko smo samo optimizma ulazili u 2021. godinu, ceo svet, pa i naš deo Evrope?! A tek mi?! Srbi...

Read More

DA LI SU SE DŽEK DORSI I TVITER RASTALI PRERANO ILI PREKASNO: Cvrkut o cvrkutu

Vest godine iz esnafa tehnoloških kompanija kojima je tokom minulih 12 meseci posvećivana pažnja već...

Read More
https://www.nirapress.com/wp-content/uploads/2016/01/ekonometar.jpg

ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ИЗАЗОВИ ЧЕТИРИ ТУРИСТИЧКА ВОДИЧА: „Црна овца“ и 120 тона сладоледа

Пре шест година су Зоран Јевтовић и његова три пријатеља започели посао којим се никада раније нису...

Read More

УПОЗОРЕЊА КЛИМАТОЛОГА И УЛОГА СЕКТОРА МСП: Берлин као Рим, а Шпанија као Јужна Сахара?

Ситуација је критична – гласила је једна од порука професорке, климатолога Лучке Кајфеж Богатај са У...

Read More

БЕТА–КОРН: Најекономичнији огрев расте на њиви

Пелети од сламе све су популарније гориво међу потрошачима. Главне препреке већoj производњи овог ог...

Read More