Arriva grupa uložila 400 miliona evra za usluge prevoza putnika

Arriva grupa, vodeći panevropski provajder usluga putničkog saobraćaja ostvarila je rast prihoda od 4,9 odsto u 2017. godini, što je kompaniji donelo ukupne prihode veće od 5,3 milijarde evra. Ovaj rast omogućio je Arrivi da uloži blizu 400 miliona evra za unapređenje usluga prevoza putnika u svih 14 zemalja u kojima je prisutna, uključujući i Srbiju u kojoj kompanija posluje već pet godina.

Manfred Rudhart

Kompanija Arriva Litas jedan je od najvećih autobuskih prevoznika u Srbiji, sa 320 autobusa, 880 zaposlenih i 19,3 miliona pređenih kilometara godišnje. U 2017. godini, kompanija je ostvarila nova ulaganja čime su osnaženi temelji za dalji rast i razvoj.

„U prethodnoj godini smo nastavili da unapređujemo kvalitet naših usluga kako bismo ih učinili udobnijim i atraktivnijim za putnike. Zaposlili smo preko 100 ljudi, proširili vozni park sa novih sedam gradskih i dav turistička vozila i uveli smo u saobraćaj prvo vozilo sa EURO 6 motorom proizvedeno u Srbiji. U cilju jačanja razvoja lokalnih zajednica u kojima poslujemo, u Požarevcu smo renovirali autobusku stanicu i izdvojili sredstva za novi projekat u tom gradu – izgradnju novog poslovnog objekta i saobraćajnice, koji je u planu za ovu godinu“, istakao je Dejan Bogunović, generalni direktor kompanije Arriva Litas u Srbiji.

Arriva posluje u okviru Deutsche Bahn Grupe, vodećeg svetskog provajdera usluga transporta i logistike, koji je prisutan u više od 130 zemalja sveta, sa 300.000 zaposlenih i ostvaruje oko 4,2 milijarde putovanja godišnje.

„To što smo deo velikog sistema, omogućuje nam da donosimo nove ideje na tržište, pa smo tako postali prvi autobuski prevoznik sa nosačem za bicikle u Srbiji, i počeli sa implementacijom najsavremenijih softvera za praćenje vozila. Aktivno podstičemo održivu mobilnost, pomažemo u smanjenju zagušenja saobraćaja i poboljšanja kvaliteta vazduha u urbanim područjima, što postaje sve važnije kada težimo ka smanjenju uticaja na našu životnu sredinu“, dodao je Bogunović, generalni direktor kompanije Arriva Litas u Srbiji.

Manfred Rudhart, generalni direktor Arriva grupe, istakao je da je 2017. bila godina rasta, inovacija i stvaranja izvanredne vrednosti za korisnike.

„Nastavili smo da nadograđujemo svoje uspehe i unapređujemo kvalitet naših usluga. Između ostalog, to uključuje i uvođenje aplikacija za planiranje putovanja, beskontaktne sisteme izdavanja karata i nove platforme za online prodaju karata“, navodi Manfred Rudhart, generalni direktor Arriva grupe.

Podelite ovaj tekst: