Atlantic Grupa ponovno najbolji Poslodavac Partner

Atlantic Grupa je i ove je godine stekla status Poslodavc Partner, nakon što je prošla kroz nezavisnu analizu svojih HR procesa, u okviru projekta Certifikat Poslodavac Partner konsultantske kuće SELECTIO

Altantic Grupa je osvojila impresivnih 99 odsto bodova u postupku certifikacije

Altantic Grupa je osvojila impresivnih 99 odsto bodova u postupku certifikacije, što je rezultat koji nije uspela da nadmaši nijedna druga kompanija na tržištu Srbije.

„Najvažnije nam je da se ljudi u Atlanticu osećaju dobro, jer zaposleni nisu samo resurs nego pre svega investitori, koji svakodnevno ulažu svoju energiju, strast i talenat kako bismo svi zajedno bili uspešni. Naši brendovi poput Smokija, Bananice, Grand kafe, Cedevite i Argete regionalni su lideri, upravo zahvaljujući našim ljudima koji su uložili sebe u njihov rast i razvoj. Okolnosti na tržištu se sve ubrzanije menjaju, stoga i naše prakse moraju da se prilagođavaju, kako bismo našim zaposlenima pružili ono što im je potrebno i motivisali ih da daju najbolje od sebe. Tako da je CEP certifikacija, u koju su uključena sva Atlantic tržišta, odlična prilika da preispitamo ono što radimo i da iz godine u godinu podižemo lestvicu naših HR procesa, rakle je tom prilikom Elizabeta Mirčevska, regionalna direktorka ljudskih resursa za Srbiju i Makedoniju, Atlantic Grupe.

U Atlanticu naglasak stavljaju na brigu za sveobuhvatnu dobrobit i zadovoljstvo zaposlenih, pa je u poslednjih godinu dana fokus na pojednostavljenju procedura i razvoju palete programa koji predstavljaju fleksibilizaciju radnih uslova i njihovo prilagođavanje individualnim potrebama zaposlenih. Atlanticova predanost poštovanju različitosti u najširem kontekstu, kao i jednakih mogućnosti za sve zaposlene, potvrđuje se i u konkretnim brojkama, pa je na nivou Grupe postotak žena ukupno i na menadžerskim pozicijama oko 50 odsto, što je danas još uvek retkost na tržištu.

„Atlantic Grupa je u ovogodišnjem procesu certifikacije ponovno demonstrirala da je njihov HR odjel strateški partner biznisu i da kontinuirano ulažu značajne napore u osiguravanje wellbeinga svojih zaposlenika“, istaknuo je na uručenju certifikata Atlantic Grupi član Uprave tvrtke SELECTIO, Aleksandar Zemunić. „Certifikat Poslodavac Partner utemeljen je s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja zaposlenicima i drago mi je vidjeti da danas, kada glavni izazov tvrtkama više nije privlačenje i zapošljavanje, već zadržavanje zaposlenika, sve više tvrtki prepoznaje važnost kvalitetnog upravljanja zaposlenicima, a osobito nas veseli nagraditi Atlantic za izvrsnost upravo u tom području“, dodao je Aleksandar Zemunić, član Uprave kompanije SELECTIO.

Certifikat Poslodavac Partner priznanje je koje kompanija SELECTIO dodeljuje za izuzetnost u upravljanju ljudskim resursima već 14 godina. Kako bi stekla ovaj certifikat, svaka kompanija mora proći kroz procenu svojih HR procesa prilikom koje stručni tročlani certifikacioni tim analizira i procenjuje njene HR procese u pet velikih područja – Strategija, Regrutacija i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj, kao i Odnos prema zaposlenima. Pravo na status Poslodavca Partnera ostvaruju samo kompanije koje u svakom od pet područja ostvare minimalno 70 odsto, a ukupno barem 75 odsto bodova. Koliko je certifikacija zahtevna pokazuje podatak da trenutno ima samo 66 nosioca Certifikata na 10 tržišta.

Podelite ovaj tekst: