Atlantik grupa preuzela distribuciju Red Bulla u Srbiji

U 2018. godini očekuje se prodaja od 4,5 miliona evra. Atlantik grupa je sa Red Bull-om potpisala ugovor o distribuciji ovog poznatog energetskog napitka na tržištu Srbije, nastavljajući da širi svoj distributivni portfolio u skladu sa očekivanjima i najavama.

Nosilac ugovora, čija je vrednost oko 4,5 miliona eura, koliki je okvirno iznos godišnje prodaje, je Atlanticova distributivna kompanija Atlantic Brands sa sedištem u Beogradu.

Red Bull GmbH sa sedištem u Austriji, vlasnik istoimenog brenda, u Atlanticu je prepoznao strateškog partnera sa kojim može da ostvari ambiciozne poslovne ciljeve. Atlantic Brands vodeći je distributer robe široke potrošnje na teritoriji Republike Srbije, sa širokim portfolijom istaknutih brendova kao što su Štark, Smoki, Najlepše želje, Bananica, Argeta, Bakina Tajna, Grand kafa, Barcaffe, Cedevita i Cockta – iz sopstvenog proizvodnog asortimana, kao i renomiranih principala kao što su Rauch, Becutan-Alkaloid i jedan od vodećih svetskih proizvođača žestokih pića Beam Santory.

Za sklapanje novog partnerstva presudan značaj, uz snagu asortimana, imao je visok nivo razvoja distributivne mreže, odlična pokrivenost distributivnih kanala, posebno u maloprodaji i HoReCa segmentu, razvijeni odnosi s ključnim kupcima i ukupan nivo distributivne usluge koju je Atlantic razvio tokom 26 godina poslovanja u ovoj industriji.

„Izuzetno smo zadovoljni proširenjem portfolija brendom svetskog ugleda kao što je Red Bull i razvojem i širenjem distributivne delatnosti, kao što je najavljeno i u dugoročnoj poslovnoj strategiji Atlantic Grupe“. Uz ovako atraktivnog partnera i izbalansiran asortiman kvalitetnih proizvoda napravili smo još jedan značajan iskorak u širenju distribucije na tržištu Srbije , rekao je Dragomir Kostić, generalni direktor Strateškog distributivnog područja Srbija

Podelite ovaj tekst: