Avion za transport DHL-ovog materijala

Kompanija DHL, usled povećanja prometa robe u Srbiju i iz Srbije, od 5. septembra, u okviru flote kojom transportuje DHL-ov material za našu zemlju ima novi tip aviona.

Boing 737 400F, kapaciteta 20 tona

Boing 737 400F, kapaciteta 20 tona

Umesto dosadašnjeg Antonova 26, kapaciteta pet tona, ubuduće će za Srbiju leteti Boing 737 400F kapaciteta 20 tona. Avion će saobraćati svakog radnog dana na relaciji Budimpešta – Beograd – Linc, a već jutros je na beogradski aerodrom Nikola Tesla sleteo prvi DHL Boing 737.

Novi avion je rezultat povećanja prometa robe u Srbiju i iz Srbije i to 9,8 odsto u težini robe i 19 odsto u pošiljkama iz godine u godinu. Značajno povećanje kapaciteta za avio kargo pružiće priliku za brže i efikasnije povezivanje kompanija iz Srbije sa inostranstvom, kao i jednostavniji izvoz robe.

Novi član flote predstavlja i potvrdu trajnog opredeljenja DHL grupe da investira u poslovanje u Srbiji, na zadovoljstvo mnogobrojnih klijenata. DHL Srbija, koja ove godine obeležava 25 godina poslovanja u našoj zemlji, izabrana je nedavno za najuspešniju evropsku kompaniju DHL grupe u 2015. godini, u kategoriji zemalja koje ostvaruju godišnji prihod do 50 miliona evra.

Podelite ovaj tekst: