Banca Intesa organizuje radionicu za najmlađe povodom Dana štednje

Banca Intesa obeležava svetski Dan štednje kroz nastavak programa finansijske edukacije pod pokroviteljstvom svoje matične grupe Intesa Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu, koji je ove godine posvećen značaju štednje resursa koja se ostvaruje kroz cirkularnu ekonomiju i zaštitu životne sredine.

Edukativna radionica pod nazivom „Manje smeća – veća sreća“ biće organizovana 05.11.2019. za prvake osnovne škole Sveti Sava u Pančevu. Mališani će prvo pohađati specijalno osmišljen čas posvećen cirkularnoj ekonomiji i zaštiti životne sredine, a potom će na radionicu iz svojih kuća doneti predmete ili materijale koji se mogu reciklirati, poput novina, sveski, kartonskih kutija, plastičnih flaša i druge ambalaže, koje treba da iskoriste na kreativan način. Kako bi uvidela da se od predmeta koji više nisu u upotrebi mogu napraviti korisne stvari koje imaju novu vrednost, deca će na kraju radionice od ovih materijala praviti muzičke instrumente i svirati na njima.

Radionica „Manje smeća – veća sreća“ je deo šireg programa grupe Intesa Sanpaolo pod nazivom „Umetnost štednje“. Program je osmislio Muzej štednje, interaktivna multimedijalna laboratorija Grupe, a sprovodi se kroz niz radionica, izložbi i različitih edukativnih sadržaja širom Italije i u zemljama u kojima posluju banke članice ISBD divizije Grupe. Kompletan program aktivnosti koje se ove godine realizuju u okviru inicijative „Umetnost štednje“ može se pronaći na www.museodelrisparmio.it i www.gallerieditalia.com.

Podelite ovaj tekst: