Banka finansira pokrajinske projekte iz oblasti zdravstva

Vojvođanska banka ad Novi Sad i Autonomna pokrajina Vojvodina, Pokrajinska vlada potpisali su ugovor prema kome će u narednom periodu biti finansiran sektor zdravstva u iznosu od milijardu dinara. Namena sredstava je unapređenje infrastrukturnih kapaciteta institucija u oblasti sistema zdravstvene zaštite za nabavku medicinske i nemedicinske opreme.

Ugovor je potpisala ispred Autonomne pokrajine Vojvodine, Pokrajinske vlade Smiljka Jovanović, članica Pokrajinske vlade i Pokrajinska sekretarka za finansije dok su u ime Vojvođanske banke ugovor potpisali Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora i Marko Rakić, član Izvršnog odbora.

„Izuzetno smo zadovoljni što je Autonomna pokrajina Vojvodina, Pokrajinska vlada prihvatila našu ponudu kao najpovoljniju među ponudama drugih finansijskih institucija. Vojvođanska banka, kao deo OTP Grupe, ima za cilj da jača svoju poziciju poslovne banke i pouzdanog partnera državnog i privatnog sektora. Naš cilj je da u narednom periodu finansiramo i druge važne projekte iz različitih sektora privrede i društva. Posebno je značajno što će ovim sredstvima država finansirati kupovinu opreme iz oblasti zdravstva i građanima omogućiti bolje i kvalitetnije uslove lečenja“, rekao je ovim povodom Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke.

Marko Rakić, član Izvršnog odbora Vojvođanske banke, tom prilikom je naglasio spremnost Vojvođanske banke da i u narednom periodu bude banka izbora partnerima iz javnog i državnog sektora, i ujedno objasnio da će se kredit povlačiti u tranšama za potrebe kupovine opreme, poput magnetnih rezonanci, skenera, angiosala, ultrazvučnih i RTG aparata i drugih potreba.

Podelite ovaj tekst: