BAT donirao milion dinara Crvenom krstu Vranje

Kompanija British American Tobacco (BAT) donirala je Crvenom krstu u Vranju pakete sa osnovnim životnim namirnicama, u vrednosti od milion dinara, koje će organizacija preusmeriti korisnicima kojima je pomoć najpotrebnija

Uz donaciju, doprinos prikupljanju sredstava dali su i zaposleni kompanije, kao i fabrički sindikati „Nezavisnost” i „Samostalni sindikat”, učešćem na dobrovoljnoj bazi, u želji da pomognu sugrađanima, zajednici i pokažu humanost na delu.

“Mi smo kao kompanija oduvek bili posvećeni odgovornom poslovanju i pomoći lokalnoj zajednici, koja je sada važnija neko ikad. Današnja donacija je samo jedna u nizu aktivnosti kojima nastojimo da pružimo doprinos, a upravo iz tog razloga kompanija neće koristiti olakšice i pomoć koju je Vlada Srbije ponudila privredi, kako bismo prebrodili krizu izazvanu pandemijom korona virusa. Sa istom praksom ćemo nastaviti i u narednom periodu, a ujedno apelujemo i na druge privredne subjekte da pokažu solidarnost i jedinstvo. Takođe, briga o zaposlenima ostaje vodeći prioritet u našem poslovanju, što pokazuje i da se broj zaposlenih u kompaniji, uprkos vanrednom stanju, nije promenio”, istakao je Milorad Krstikeski, direktor kompanije BAT za Srbiju i Crnu Goru.

Kao društveno odgovorna kompanija koja 17 godina posluje u Srbiji, BAT nastavlja da pomaže državi i lokalnoj zajednici i u trenucima koji su teški za ceo svet. Od početka poslovanja u Srbiji, BAT je investirao više od milion evra u društveno odgovorne projekte, a takva praksa ostaće opredeljenje kompanije i u budućnosti.

Podelite ovaj tekst: