BAT donirao računarsku opremu Ministarstvu prosvete

Kompanija British American Tobacco (BAT), najveći britanski investitor u Srbiji donirao je vrednu računarsku opremu Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa ciljem pomoći u pogledu podizanja tehničkih kapaciteta i efikasnosti u radu.

Donacija u vidu modernih informatičkih i kompjuterskih alata neophodnih u savremenoj nastavi, planirana je kao deo saradnje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa društveno odgovornim kompanijama u cilju unapređenja i poboljšanja efikasnosti rada školskih uprava.

Kompanija BAT od dolaska na srpsko tržište kontinuirano učestvuje u društveno odgovornim aktivnostima. Samo u toku ove godine realizovano je više projekata kao što su rekonstrukcija gradskog bazena u Vranju, brojne donacije i pokroviteljstva kulturnih manifestacija, i aktivno učešće u dualnom obrazovanju.

Posebno su ponosni na saradnju sa Višom tehničko – tehnološkom školom iz Vranja čijim studentima su omogućili praksu i osposobljavanje za rad u svojoj fabrici pod mentorstvom BAT eksperata.

Vrednom donacijom računarske opreme obrazovnim ustanovama BAT je još jednom pokazao spremnost za učešće u društveno odgovornim aktivnostima, kako u zajednici u kojoj posluje, tako i u celoj Srbiji, ukazujući na važnost ulaganja u razvoj funkcionalnog obrazovanja i informatičke pismenosti dece što je jedan od prioriteta obrazovanja.

Podelite ovaj tekst: