Bečka medijska laboratorija podržava inovativne ideje

 

 

Do sada je u četiri runde sa više od četiri miliona evra finansirano 96 projekata, među kojima su novi proizvodi u postojećim medijskim kućama kao što su „Kurier“, „Falter“, „Heute“, „Dossier“, „Der Standard“ kao i novinarski startapovi.

 

Od jeseni 2019. godine Privredna agencija Beča kroz program „Bečka medijska inicijativa“ podržava inovativne novinarske ideje. Sada će ta ponuda biti i sadržajno proširena sa novom bečkom medijskom laboratorijom. Cilj laboratorije je pružanje podrške finansiranim projektima i dalje usavršavanje njihove novinarske ideje. Internacionalni eksperti će u radionicama podeliti svoja iskustva i znanje u oblasti privrede, novinarstva kao i strateškim oblastima.

 

Program bečke medijske laboratorije sprovodi „Forum Journalismus und Medien“ (FJUM). „Ko razvije novi projekat za neku medijsku kuću ili osnuje svoj startap, po pravilu ima dosta ideja ali malo vremena. Zbog toga ćemo mi korisno znanje kompaktno proslediti“, rekao je rukovodilac FJUM-a Zimon Kravagna.

 

Program laboratorije kreiraće se zajedno sa novinarima. Cilj novoosnovane medijske laboratorije je intenziviranje razmene između projektnih timova i podsticanje inovacione snage medijske branše u Beču. „Prilikom realizacije novinarskih proizvoda često se prave slična korisna iskustva ali i greške. Povezivanjem projektnih timova želimo da podstaknemo uzajamnu podršku“, kaže Kravagna.

 

Prvi timovi počinju sa radionicama sredinom 2022. godine. Učešće je besplatno. Na internet stranici Privredne agencije Beča (wirtschaftsagentur.at) nalaze se sve informacije o raspoloživim programima. Trenutno traje prijava za petu rundu do 15. marta 2022.

 

 

 

 

Podelite ovaj tekst: