Podrška Crédit Agricole banke privrednicima za unapređenje poslovanja

Kao deo paketa mera podrške privrednicima za predupređivanje ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa, Crédit Agricole banka održala je vebinar na kojem su prisustvovali predstavnici više od 100 domaćih kompanija. Banka redovno organizuje savetovanja sa namerom da privrednicima omogući ekspertsku podršku, koja im može unaprediti poslovanje

Osim konkretnih podsticaja koji se tiču bankarskih proizvoda i likvidnosti koju Crédit Agricole obezbeđuje, a koja je suštinska za nesmetano funkcionisanje privrede, banka koristi svoju ekspertizu stečenu u poslovanju sa 52 miliona klijenata, na 47 tržišta širom sveta, kako bi domaćim privrednicima obezbedila pravovremene informacije, suštinske za razumevanje buduće situacije, što je i bio cilj i vebinara sa temom „Makroekonomska kretanja i trendovi na finansijskim tržištima“.

„Srbija je u svakom pogledu mnogo spremnije dočekala ovu krizu, nego prethodnu 2008. godine, sa relativno niskim učešćem javnog duga u BDP-u, deviznim rezervama na istorijskom maksimumu kao i kontinuirano niskom i stabilnom inflacijom. Pravovremene i koordinirane mere monetarne i fiskalne politike, omogućiće Srbiji da znatno ublaži uticaj pandemije Covid-19 na ekonomiju i da iz predmetne krize izađe uz mnogo blaže posledice nego ne samo zemlje iz regiona, već i većina ostalih evropskih zemalja“, zaključio je Vladimir Đorđević, rukovodilac Sredstava Credit Agricole Srbija i predavač na poslednjem vebinaru.

Podelite ovaj tekst: