Beogradski Berlitz centar najbolji u Evropi

Beogradski centar najpoznatije i najstarije škole stranih jezika na svetu – Berlitz, ocenama stručne komisije poneo je titulu najboljeg evropskog centra za strane jezike u okviru lanca koji čini više od 600 škola u 50 zemalja širom planete

Uspeh Srbije je još veći jer je tokom poslednje godišnje provere kvaliteta nastave beogradski centar osvojio najveći broj bodova od svih Berlitz centara na svetu.

Berlitz je osnovan još 1878. godine u Sjedinjenim Američkim Državama i najstariji je lanac škola stranih jezika na svetu. Beograd je bio među prvim evropskim prestonicama u kojima je početkom 20. veka otvorena Berlitz škola. Po ugledu na London, Pariz i Beč, u našem glavnom gradu je već 1914. godine počela da radi škola koju su pohađali viđeniji žitelji srpske prestonice željni kosmopolitizma i evropskih vrednosti. Rad škole prekinut je na početku Drugog svetskog rata, ali je centar Berlitza u Srbiji obnovljen pre 11 godina.

Kurseve stranih jezika u ovoj školi ne pohađaju samo naši sugrađani, već i stranci koji žive i rade u Srbiji i žele da nauče srpski jezik. Manje je poznato da puno stranaca u Beogradu uči i najpopularnije svetske jezike poput engleskog, španskog ili nemačkog, jer su metodi i kvalitet nastave apsolutno na nivou najvećih svetskih centara, ali su kursevi znatno povoljniji.

Podelite ovaj tekst: