Beogradski festival igre od 19. marta do 10. aprila

Beogradski festival igre, 13. po redu, biće održan od 19. marta do 10. aprila u Beogradu i Novom Sadu, kada će publici, kako je danas najavljeno, biti predstavljena aktuelna svetska produkcija. Tokom festivala biće predstavljeno ukupno 15 kompanija iz 13 zemalja, sa više od 30 koreografskih postavki.
konferencija11-300x172Maja Gojković, predsednica Skupštine Srbije je na konferenciji za novinare 25. februara, rekla da je ta manifestacija jedna od najznačajnijih u Srbiji, koja našu zemlju čini prepoznatljivom na evropskim i svetskim kulturnim mapama.
“Od početka održavanja do danas, ovaj festival je prerastao u prestižnu manifestaciju, koja svake godine osvaja novu publiku i pomera granice plesne i pozorišne estetike. Osnivač i direktor festivala Aja Jung uspela je da svojom idejom i neizmernom energijom i entuzijazmom uspostavi taj festival kao tradicionalni, koji je prošle godine posetilo više od 20.000 gledalaca”, istakla je Maja Gojković.
Majkl Devenport,šef Delegacije EU u Srbiji rekao je da Delegacija EU četvrtu godinu, sa ponosom podržava festival.

“Ovogodišnji slogan “Sreća se igra” je pun pogodak, jer festival svake godine donosi sreću i radost u Srbiju. Zato je delegacija EU imala potrebu da na neki način vrati sreću mladim igračima u Srbiji, pa su organizovali master kurs klasičnog baleta za učenike baletskih škola u Srbiji”, rekao je Davenport.

Master kurs će od 2. do 8. marta, držati Marko Ferini, jedan od vodećih pedagoga klasičnog baleta.
Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja rekao je da je zavidan međunarodni renome Aje Jung i njenog tima potvrda koju niko i nigde ne može da ospori i da se snovi mogu ostvariti, ako postoji vizija, posvećenostsvom poslu i ako se ne očekuje da drugi rešavaju probleme.

Podelite ovaj tekst: