Besplatna edukacija za ugostitelje u METRO-u

METRO Srbija i Privredna komora Srbije (PSK), potpisali su 14. juna Sporazum koji će preduzetnicima iz ugostiteljskog sektora, širom Srbije, omogućiti besplatne radionice o savremenoj gastronomiji. Projekat će trajati do kraja godine, a do sada su u njemu učestvovali privrednici iz Požarevca i okoline.

Roberto Mankuzo i Marko Čadež

„Kroz program edukacije privrednici u ugostiteljskom sektoru Srbije imaće mogućnost da unaprede znanja i veštine u oblasti gastronomije i novih trendova poslovanja i na taj način poboljšaju kvalitet proizvoda i usluga i izdvoje se svojom ponudom od konkurencije. Od kompanije METRO ne postoji bolje mesto na kojem našim članicama, malim i srednjim preduzećima, možemo ponuditi kvalitetnija znanja u ovoj oblasti, rekao je Čadež. On je podsetio da u sektoru ugostiteljstva posluje oko 28.000 preduzetnika i kompanija, od kojih je 8.000 u Beogradu.

Predsednik PKS naglasio je značaj organizovanja edukativnih radionica poput ove, širom Srbije, u čemu će aktivnu ulogu imati regionalne komore.

Ugostiteljstvo snažno utiče na razvoj privrede i poslednjih godina pokazuje veliki potencijal u Srbiji, a i turista je iz godine u godinu sve više. Kako bi se pomoglo da preduzetnici kvalitetnije upravljaju biznisom i otkriju kako da se gastronomskom ponudom izdvoje od konkurencije je u Beogradu održana radionica „Tendencije u ugostiteljsko-turističkoj privredi“. Pored Beograda i Požarevca, obuke će biti organizovane u Novom Sadu, Čačku, Subotici, Nišu i Kragujevcu.

Roberto Mankuzo, direktor kompanije METRO Srbija, je istakao da je METRO u prethodnih nekoliko godina započeo promene u poslovanju i one su uočljive i na srpskom tržištu, gde je sve značajnija budućnost poslovanja u sektoru ugostiteljstva.

”Zbog toga je i naš fokus na kupcima iz HoReCa sektora, ali ne samo u kontekstu našeg poslovanja, već i zato što verujemo da možemo doprineti rastu ugostiteljstva i napraviti pozitivnu razliku na tržištu Srbije. Mnoge inovativne usluge i servise koje pružamo globalno, poput besplatnih digitalnih alata za ugostitelje, uskoro planiramo i ovde“, rekao je Mankuzo.

Na radionici je učestvovalo oko 30 privrednika, koji su od stručnjaka iz ove oblasti dobili savete kako da poslovanje organizuju po najvišim standardima, povećaju profitabilnost i poboljšaju kvalitet hrane i usluga. Učesnicima su nakon završetka radionice podeljeni i sertifikati.

Privredna komora Srbije prepoznala je projekat kao komplementaran sa strateškim planovima da ojača poslovanje domaćih kompanija.

Podelite ovaj tekst: