Besplatni preventivni pregledi za osiguranike Wiener Städtische osiguranja u novembru

Iako je rizik od zaraze COVID-19 sveprisutan, ne smemo zaboraviti na rizike svih drugih bolesti kojima smo izloženi i čiji ishodi mogu biti fatalni. Još jedan „Movember“ je pred nama – mesec borbe protiv raka prostate i testisa.

Akcija „Movember“ osmišljena je u cilju podizanja svesti o raku prostate i testisa, bolestima koje često imaju fatalni ishod upravo zbog neblagovremene dijagnostike. Muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove kao simbol borbe protiv raka prostate i testisa ali i kao podsetnik jedni drugima da su preventivni pregledi ključ za ranu dijagnostiku ovih bolesti.

Wiener Städtische osiguranje i ovog novembra sprovodi akciju preventivnih pregleda za svoje osiguranike dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja u odabranim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Srbije.

Muškarci starosti 35 godina i više, osiguranici dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja Wiener Städtische osiguranja, tokom novembra meseca mogu se prijaviti za besplatne preglede koji uključuju ultrazvuk prostate i analizu tumor markera PSA.

Više o zakazivanju pregleda na https://wiener.co.rs/vesti/rak-prostate-i-testisa-moze-biti-otkriven-na-vreme-zajedno-sa-vama-i-ovog-novembra/

Ne dozvolite da budete deo loše statistike: saznajte više o raku testisa i raku prostate, naučite kako da prepoznate prve simptome, pazite na svoje i zdravlje svojih bližnjih, obavljajte redovne samopreglede i preglede kod lekara specijalista i ohrabrite muškarce iz svoje okoline da urade isto.

Budite odgovorni i razgovarajte o ovoj temi, ne samo u novembru – već svakoga dana.

Zato Vas pozivamo da aktivno učestvujete u prevenciji ove bolesti, a preventivni ultrazvučni pregledi su od presudnog značaja za ranu dijagnostiku i pozitivan ishod lečenja.

Važno je zdravlje.

Wiener Städtische osiguranje je deo vodeće austrijske osiguravajuće kompanije Vienna Insurance Group (VIG), lidera u centralnoj i istočnoj Evropi, sa tradicijom dugom dva veka.

Podelite ovaj tekst: