Biznis u izazovnim vremenima

Na trećoj online konferenciji „Biznis u izazovnim vremenima“ koja je dostupna na Youtube kanalu ICT Hub-a kao i na sajtu Srpske asocijacije menadžera, govorilo se o donošenju odluka i ekonomskih mera koje bi mogle da ublaže zabrinutost privrednika koji se, kao i ceo svet, suočavaju sa aktuelnom krizom.

Jelena Galić

U vremenu kada je najvažnija solidarnost i podrška najugroženijima, potrebno je razmišljati i o tome kako održati i sačuvati kompanije. Sada je značajno da svi koji mogu, a naročito veliki tržišni igrači, ispunjavaju sve obaveze prema svojim poveriocima.

Jedan od sagovornika online konferencije Srpske asocijacije menadžera i ICT hub-a bila je i Jelena Galić, CEO AIK Banke. Ona je govorila o dobroj organizovanosti banaka koje su brzo odreagovale na sve zahteve i očekivanja, kako bi korisnici mogli da nastave sa aktivnostima.

“Sada su u prvom planu digitalni kanali, e-banking i m-banking i to je prilika da se što veći deo društva usmeri ka njima. Banke su osposobile svoje poslovne mreže da budu na raspolaganju svim klijentima, da platni sistem funkcioniše, a pogotovo da se organizujemo da logistički svi penzioneri dobiju svoje penzije na vreme. Kapitalizovanost i likvidnost su najvažniji. Potrebno je da se fokusiramo na ova tri meseca i pomognemo privredi i građananima da prebrode krizu. Važno je da svi plaćamo ono što možemo da platimo. Preporuka je da budemo odgovorni I solidarni, da ostavimo prostor najugroženijima i da mere primarno koristimo za ugrožene sektore”, kaže Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke.

Srpska asocijacija menadžera – SAM je udruženje profesionalnih menadžera osnovano 2006. godine u Beogradu radi ostvarivanja ciljeva u oblasti unapređenja profesionalnog razvoja i povezivanja menadžera, dijaloga sa kreatorima ekonomske politike i međunarodne saradnje. SAM u svom fokusu ima profesionalni razvoj menadžera, afirmaciju, profesionalizaciju i promociju menadžerske struke, povezivanje menadžera i promociju najboljih poslovnih praksi, kompanija i odgovornog poslovanja.

Podelite ovaj tekst: