Blic preduzetnik 2014.

Siniša Žarin, vlasnik kompanije Manual iz Novog Sada, pobednik je ovogodišnjeg konkursa Blic preduzetnik u 2014., koji su organizovali dnevni list Blic i Sosijete Ženeral banka

Siniši Žarinu je 29. aprila uručena nagrada u iznosu od 20.000 evra. On je rekao da je proizvodnju pokrenuo pre 30 godina kao domaću radinost, a da sada ima 100 zaposlenih.

– Kada sam napustio posao u državnoj naftnoj kompaniji bio sam proglašen za ludaka godine, a sada imam firmu koja izvozi polovinu proizvodnje – rekao je Žarin i najavio da će zaposliti još 20 ljudi.

Dušan Vujović, ministar finansija Srbije rekao je da je dobrodošao svaki način, model i konkurs koji pomaže da se u Srbiji promeni odnos prema radu i afirmiše konkurencija.

– Ovim konkursom smo poslali vrlo važnu poruku, a to je da zajedno menjamo odnos prema životu i radu. Nemojte da sedite i čekate, nema niko sredstva da finansira vaše minimalce ako sedite i ne radite. Radite nešto – rekao je Dušan Vujović i dodao da su država i banke spremni to da podrže.

U procesu selekcije učestvovao je žiri koji je između 300 preduzeća koja su ostvarila dobre poslovne rezultate odabrao 50, a zatim i deset najuspešnijih. Kriterijumi su bili profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni pontecijal, broj zaposlenih, tehnološke inovacije, kao i orijentisanost na zaštitu životne sredine. Institucije u žiriju su Ministarstvo finansija, Nacionalna služba za zapošljavanje, Privredna komora Srbije, Sosijete Ženeral banka i Srpska asocijacija menadžera.

Podelite ovaj tekst: