BORIS STEVIĆ, PREDSEDNIK IZVRŠNOG ODBORA SOGELEASE SRBIJA: Decenija uspešnog poslovanja u lizingu

Soželiz (Sogelease) 10 godina poslovanja u Srbiji obeležava kao jedna od vodećih lizing kuća, koja je u prva tri kvartala ove godine u finansiranju stvarila 25,8 miliona evra. Za dalji rast lizinga neophodno je izmeniti zakon i razmotriti mogućnost da se lizing uključi u subvencionisane programe Vlade

BORIS STEVIĆ, PREDSEDNIK IZVRŠNOG ODBORA SOGELEASE SRBIJA: Decenija uspešnog poslovanja u lizingu

BORIS STEVIĆ

Veoma smo ponosni na uspeh koji smo postigli u poslednjih 10 godina. Odlična strategija, pažljivo osluškivanje tržišta, razumevanje specifičnih potreba klijenata, ali i posvećenost našeg tima doprineli su da postanemo lider na tržištu finansijskog lizinga.

Vodeća smo lizing kuća sa učešćem od 15,19 odsto u finansijskom lizingu. Osnovala nas je Sosijete ženeral banka 2005. sa namerom da ponudi tržištu usluge finansijskog lizinga, a već posle pet godina svrstali smo se među prvih pet lizing kuća u Srbiji. Tada smo otvorili regionalne centre u Novom Sadu i Čačku. U početku smo bili orijentisani na finansiranje korporativnih klijenata banke.

Uvideli smo da tržište nudi i druge mogućnosti, pa smo se 2007. godine fokusirali na akvizicije onih koji nisu klijenti banke i uspostavili saradnju sa dobavljačima. Finansiranje poljoprivredne mehanizacije i poljoprivrednih gazdinstava započeli smo 2008. i već godinama smo lider u finansiranju poljoprivrednog sektora. Danas prodaju realizujemo u više od 100 ekspozitura Sosijete ženeral banke širom Srbije.

Opširnije u štampanom izdanju


U ovom broju još i …

  • Erste obeležila 10 godina poslovanja
  • Pravilno uklanjanje otpadnih guma
  • Moguća je bolja naplata poreza
  • Saradnja Delta motorsa i Mašinskog fakulteta
  • DEVET GODINA OD OSNIVANJA ĐENERALI DOBROVOLJNOG PENZIJSKOG FONDA Imovina penzijskog fonda Đenerali porasla na 7,5 milijardi dinara
  • URUČENE NAGRADE SAVEZA NOVINARA SRBIJE I CRNE GORE Radojki Nikolić nagrada za životno delo
  • PREMA IZVEŠTAJU O POSLOVANJU ZA PRVIH DEVET MESECI 2015. GODINE Rast prodaje Atlantik grupe
  • DR KENAN CRNKIĆ, PREDAVAČ NA EKONOMSKOM FAKULTETU U SARAJEVU Recept za uspeh i sreću
  • Sledeći broj Magazina Biznis izlazi 20. decembra 2015.
Podelite ovaj tekst: