BRAJAN TREJSI U BEOGRADU: Čvrsta odluka određuje cilj

Jedan od najpoznatijih svetskih autora u oblasti prodajne strategije, prodaje i profita tvrdi da je čvrsta odluka modul koji pokreće i daje snagu da se krene u neki posao i u njemu postane uspešan

Brajan Trejs

Iskreno obradovan činjenicom da je, uprkos turbulentnim vremenima i krizi koja je proteklih meseci pogodila planetu, više od 760 mladih ljudi došlo da prati njegovo predavanje u Beogradu 15. oktobra, Brajan Trejsi je drugi put za dve godine na našim prostorima pozdravio učesnike seminara na kojem se otkrivaju velike tajne poslovnog uspeha. Jedan od najpopularnijih predavača imao je u svojoj višedecenijskoj karijeri više od 5.000 gostovanja koja je pratilo pet miliona ljudi, konsultant je pet hiljada velikih svetskih kompanija i autor sedamdesetak bestselera prevedenih na 35 jezika. Trejsi je na početku svog predavanja u Beogradu uporedio aktuelnu ekonomsku situaciju sa godišnjim dobima, označivši je kao zimsko razdoblje posle kojeg će, kao i u prirodi, neizbežno stići proleće i leto.

Morate imati cilj i plan

Slikovit i zanimljiv, na način po kojem ga znaju širom planete, Brajan Trejsi je na početku sugerisao svojim mladim sledbenicima da razmišljaju i ponašaju se kao pametan seljak, da planiraju šta im valja činiti na proleće, kada priroda oživi i krene prema rodu. Takvu situaciju u Srbiji on vidi već 2010. godine.

Trejsi ljude koji posećuju njegove treninge svrstava u grupu od 10 odsto posvećenih koji bitnijim od pitanja odakle dolaze smatraju odgovor: kuda su krenuli. To su osobe sa jasnim ciljevima, manje fokusirane na priču, a daleko više na delanje. Čvrsta odluka da se bude među tom važnom skupinom od 10 procenata, njihovu nameru određuju dela, cilj im je, zapravo, najsigurnija smernica. Još jedno slikovito poređenje: stremljenje prema poslovnom cilju je kao maraton, svi kreću sa iste startne pozicije, a kada će i dokle stići, zavisi od mnogo faktora o kojima govori Brajan Trejsi.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: