BRAJAN TREJSI U BEOGRADU: Prepreke se mogu prevazići

Čak 95 procenata svih proizvoda se nikad ne proda izvan zemlje proizvodnje. Ponekad je sve što treba da uradite – da nađete proizvod koji se dobro prodaje negde drugde i donesete ga na područje svog tržišta. To može biti početak vašeg uspešnog biznisa

Brajan Trejsi

Brajan Trejsi, jedan od najpoznatijih svetskih stručnjaka u oblasti prodajne strategije, pre dve godine (29. novembra 2007) boravio je u Beogradu – posle četiri decenije! U svom stilu, duhovito i šarmantno, obećao je tada učesnicima seminara da će i ubuduće, svakih 40 godina, dolaziti da proveri kako napredujemo! Ali, evo, nismo morali da čekamo novih 40 godina – Brajan Trejsi je ponovo boravio u Beogradu 15. oktobra 2009. godine. I ovoga puta govorio je mladim menadžerima Srbije kako da rade na povećanju profita svojih kompanija, ali i na promociji i afirmaciji ličnih talenata i znanja. Jednodnevni seminar je i ovoga puta organizovao Triple S Learning, specijalizovani trening centar u oblasti prodaje, usluga i uspeha.

Brajan Trejsi je gostovao u okviru seminara “Velike tajne uspeha”, što je bila prilika da prenese deo svog velikog znanja mladim menadžerima, nudeći uvid u tajne uspešne prodaje i menadžmenta. Šire izvode sa seminara održanog 15. oktobra Magazin Biznis će doneti u novembarskom broju. Ovoga puta opredelili smo se za najnovije preporuke Brajana Trejsija (u okviru tekstova koje je napisao početkom oktobra 2009. godine) u kojima dominira njegova večna tema – budite uspešni u svom poslu.

Postavite svoje ciljeve

U razgovorima sa stotinama prodavaca tokom godina shvatio sam da svi oni imaju nešto zajedničko. Oni su odvojili vreme da stvore jasan otisak za sebe i svoj život u budućnosti. Čak i ako su započeli proces postavljanja ciljeva i ličnog strateškog planiranja sa izvesnom dozom skepticizma, svaki od njih počeo je u to istinski da veruje.

Istinski verovati

Svaki od njih bio je zapanjen neverovatnom moći postavljanja ciljeva i strateškog planiranja. Svaki od njih je postigao daleko više nego što je ikad verovao da je moguće prodajom. Oni pripisuju svoj uspeh procesu promišljanja svakog aspekta svog rada i života i stvaranju detaljne mape puta koja im pomaže da stignu tamo gde žele da budu.

Opširnije u štampanom izdanju

Podelite ovaj tekst: