CARLSBERG i DUNĐERSKI fondacija nagradila četvrtu generaciju stipendista

Četvrtu godinu zaredom Carlsberg i Dunđerski fondacija odabrala je generaciju stipendista, studenata Univerziteta u Novom Sadu. Prijave na konkurs trajale su od 13. do 24. novembra 2017. godine, nakon čega je Izvršni odbor fondacije u saradnji sa fakultetima izabrao pobednike – najbolje studente druge, treće i četvrte godine studija na Pravnom i Ekonomskom, te master studija na Tehnološkom fakultetu.

Ukupno 13 stipendista dobiće stipendiju u pojedinačnom iznosu od 100.000 dinara, a dobitnici za akademsku 2017/18. godinu su: Anđela Prešljak, Nikola Stojanović, Katarina Simović, Tamara Dragutinović i Miljana Bigović sa Pravnog fakulteta, Ema Golijan, Tijana Babić i Emilija Milivojević sa Tehnološkog fakulteta, kao i Vladimir Petković, Marina Denić, Denis Kušter, Ana Jovanović i Stefan Stošić sa Ekonomskog fakulteta.

Upraviteljka Carlsberg i Dunđerski Fondacije, Jovana Mladenović, istakla je da joj je velika čast što fondacija, nagrađivanjem mladih i uspešnih pojedinaca nastavlja da doprinosi razvoju nauke i obrazovanja.

„Izvrsnost je nešto čemu težimo u svim segmentima našeg poslovanja i upravo iz tog razloga već četiri godine stipendijama nagrađujemo najbolje studente Pravnog, Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Kako je znanje u životu i na tržištu rada najvredniji resurs, kroz stipendije fondacije ne ulažemo samo u najbolje studente, već istovremeno šaljemo poruku njihovim kolegama da se trud, rad i odgovornost prepoznaju.“, izjavila je Jovana Mladenović.

Kroz Carlsberg i Dunđerski fondaciju, kompanija Carlsberg Srbija nastavlja da neguje bogatu tradiciju, ulaganja u dobrobit društva, poteklu od dva pasionirana ljubitelja piva i dobročinitelja – Jakoba K. Jakobsena, osnivača pivare Carlsberg u Kopenhagenu i Lazara Dunđerskog, osnivača pivare u Čelarevu. Sledeći njihovu baštinu, fondacija je od svog osnivanja 2015. godine, dodelila 45 stipendija i tri jednokratna granta na doktorskim studijama, u ukupnoj vrednosti od 5.150.000 dinara.

Podelite ovaj tekst: