Carnex Rustik kobasica dobila oznaku “Srpski kvalitet”

Najnoviji proizvod koji ponosno nosi oznaku „srpski kvalitet“ iz Carnex palete proizvoda je Carnex Rustik kobasica

Proizvod napravljen od domaćih, kvalitetnih sirovina, na tradicionalan način

Posebnost Rustik kobasice ogleda se u sastavu, jer sadrži čak 82 odsto svinjskog mesa sa domaćih farmi, ali i u nutritivnom aspektu, koji je značajno izdvaja od ostalih, jer je bogata proteinima koji nam obezbeđuju više od 20 odsto energetske vrednosti. Oznaka “srpski kvalitet” garantuje da je proizvod napravljen u Srbiji, od domaćih, kvalitetnih sirovina, na tradicionalan način i da se kvalitetom razlikuje od drugih.

Proizvodi koji ulaze u proces sertifikacije za oznaku „Srpski kvalitet“ pripadaju mesnim industrijama, koje su članice Asocijacije za razvoj kvaliteta mesa i proizvoda od mesa. Asocijacija ima pet članova, a njihov zadatak je razvoj, zaštita i promovisanje višeg kvaliteta i bezbednosti za proizvode od mesa na našem tržištu.

Tamara Penjić, predsednica Asocijacije, objasnila je da “Srpski kvalitet” zaslužuju proizvodi koji se svojim posebnim svojstvima razlikuju od proizvoda iste kategorije: “U mesnoj industriji osnovna sirovina, odnosno meso je srpskog porekla, i ima do tri osobine koje su bolje od Pravilnikom o kvalitetu mesa i proizvoda od mesa definisanih minimuma”.

Sa Rustik kobasicom i Neoplanta Vojvođanskom slaninom, koja je takođe dobila sertifikaciju, ukupno 11 proizvoda nosi oznaku „Srpski kvalitet“, a to su: Carnex Domaća mesnata slanina, Selection pašteta sa komadićima mesa, Selection pašteta sa dimljenom slaninom i Domaća sarma, Ljuti kulen i Izletnička Industrije mesa Topola, Zlatiborac Kraljevska salama i Pileća delikates salama i Yuhor Domaćinska pašteta grubo usitnjena.

Ovo je još jedna potvrda da imamo kvalitetnu industriju mesa, koja u pojedinim kategorijama može da parira i vrhunskim svetskim proizvodima.

Podelite ovaj tekst: