Chipsy agro akademija

Kompanija Marbo Product koja posluje u okviru PepciCo grupe, pokrenula je edukativnu platformu ,Chipsy agro akademija, namenjenu studentima treće i četvrte godine Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Projekat je pokrenut da studentima omogući praktična znanja u oblasti uzgajanja krompira, u skladu sa najvišim standardima koji se primenjuju za potrebe proizvodnje brenda Chipsy, kao da stvori nove generacije poljoprivrednika i podršku lokalnoj proizvodnji krompira.

Chipsy Agro Akademija je namenjena studentima ratarstva i povrtarstva, organske proizvodnje, fitomedicine, agroekologije, poljoprivredne tehnike, agroekonomije, hortikulture i agroindustrijskog-inženjerstva. Stručnjaci agro tima kompanije Marbo Product će predstaviti deo ekspertize u oblasti uzgajanja krompira, a posle uvodnog teorijskog dela, i prezentovati konkretan zadatak. Rešavanjem studije slučaja studenti će imati priliku da uđu u finalni izbor i kandiduju se za učešće u praktičnom delu. Najbolja rešenja studije slučaja odabraće stručni žiri koji čine predstavnici kompanije Marbo Product i prof Žarko Ilin, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. Pobednički timovi će učestvovati u praktičnom delu projekta, odnosno u procesu od setve do žetve krompira.

„Chipsy Agro Akademija je pokrenuta sa željom da mladim ljudima kojima je cilj da se usavršavaju, prenesemo praktična znanja o uzgajanju krompira, a koja smo sticali godinama, kroz edukacije i poslovanja širom PepsiCo sveta. Na taj način želimo da stvorimo farmera za 21. vek, s obzirom da podršku mladim ljudima i njihovom obrazovanju vidimo kao jednu od najboljih investicija. Studenti će u okviru ovog jedinstvenog projekta imati priliku da pokažu svoju inovativnost u rešavanju studije slučaja, kao i da tokom gajenja krompira, uz mentorsku podršku i iskustvo eksperata iz agro tima kompanije Marbo Product, steknu znanja o celokupnom procesu“ istako je Danijel Nedinić, direktor fabrike kompanije Marbo Product.

Chipsy Akademija pruža priliku studentima da razviju svoj timski duh, kao i da steknu vredne teorijske i praktične uvide u oblast gajenja krompira. Svi učesnici dobijaju diplomu Chipsy Akademije, a oni koju uđu u uži krug biće u prilici da se oprobaju u setvi i žetvi krompira kao i da se bore za praksu u kompaniji Marbo Product.

Prijave za učešće na e mail: stud.parlament@polj.edu.rs. Chipsy Akademija počinje uvodnim predavanjem 20. marta od 12 časova, na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Podelite ovaj tekst: