Čila Ihas predsednica Izvršnog odbora Unikredit banke

Nakon odobrenja Narodne banke Srbije, Čila Ihas je 19. jula imenovana na poziciju predsednice Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija. Na ovoj funkciji nasledila je Klaudija Ćezarija, koji je banku predvodio od maja 2012. On je karijeru nastavio u Hrvatskoj kao zamenik predsednika Izvršnog odbora Zagrebačke banke, članice Unikredit grupe.

Čila Ihas

Čila Ihas

Čila Ihas se priključila Unikredit grupi 2007. godine, nakon niza različitih dužnosti iz oblasti razvoja poslovanja, prodaje i marketinga koje je obavljala u vodećim međunarodnim bankama u regionu Centralne i Istočne Evrope (CIE). Kao direktorka marketinga i segmenata u okviru Sektora za poslovanje sa stanovništvom u CIE, bila je odgovorna za uspostavljanje servis modela i niz projekata od strateškog značaja za Unikredit grupu. 2009. godine je imenovana za višu izvršnu asistentkinju direktora Divizije za poslovanje u regionu CIE, dok je naredne godine postala članica Izvršnog odbora Unikredit banke u Mađarskoj odgovorna za Sektor poslovanja sa stanovništvom. U periodu od septembra 2014, obavljala je funkciju direktorke Komercijalnog razvoja u Unikredit bank Austrija AG, da bi u aprilu 2015. godine preuzela funkciju direktorke Sektora za poslovanje sa stanovništvom u CIE koje obuhvata12 tržišta.

Čila Ihas poseduje diplomu Univerziteta Vestfild Stejt iz SAD-a i MBA diplomu Univerziteta Brunel iz Londona. Čila Ihas je rekla:
“Pre svega bih želela da se zahvalim Klaudiju na njegovom angažovanju i posvećenosti koji su doprineli da banka, u periodu njegovog vođstva, nastavi da raste, postavši jedan od vodećih igrača na lokalnom tržištu. Oslanjajući se na već izgrađene, jake temelje, stručnost naših zaposlenih, bogato iskustvo i ekpertizu, nastavićemo da pružamo podršku stanovništvu i daljem razvoju lokalne privrede.”

Podelite ovaj tekst: