Članice Konfindustrije pomažu lokalne zajednice, institucije i građane

Italijanske kompanije, članice Konfindustrije Srbija, nastavljaju da posluju odgovorno i u vreme pandemije koronavirusa sprovodeći brojne mere podrške zdravstvenom sistemu Republike Srbije, institucijama, privredi ali i direktno stanovništvu. Italijanske kompanije time dodatno dokazuju da su čvrsto vezane za Srbiju u kojoj posluju.

Vodeći se upravo takvom misijom i ciljevima, u utorak, 14. aprila, italijanska kompanija La Linea Verde koja posluje u Dobrincima u opštini Ruma, donirala je 8 tona svojih proizvoda tj. upakovanih salata spremnih za upotrebu čija je vrednost oko 5 miliona dinara. Po rečima direktora ove kompanije Simonea Apolonija, ova inicijativa realizovana u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za socijalnu politiku, podrazumeva isporuku salate Kliničkom centru Vojvodine kao i u 20 studentskih i volonterskih centara u Vojvodini koji će pripremiti prehrambene pakete za penzionere i ugrožene građane.

Čin odgovornosti prema zajednici u prethodnom periodu od početka pandemije pokazale su i italijanske kompanije koje u Srbiji posluju u sektoru tekstilne industrije. Deo svojih proizvodnih kapaciteta ove italijanske firme su namenile izradi nemedicinskih zaštitnih maski. Od Subotice do Niša, preko Valjeva i Jagodine do Kikinde, italijanske kompanije do sada su proizvele i donirale više desetina hiljada zaštitnih maski opštinama, policijskim upravama, stanovništvu, ali i za potrebe zaposlenih u lokalnim kompanijama kojima je bezbednost zaposlenih u ovom kritičnom trenutku na prvom mestu. Kompanija Aunde je donirala zaštitne maske članicama Konfindustrije Srbije, a Olimpias Knitting je pripremila posebno dizajnirane zaštitne maske za izvršni tim kancelarije Konfindustrije u Srbiji.

Više o dosadašnjim donacijama članica Konfindustrije u borbi protiv pandemije uzrokovane virusom Covid 19:

UniCredit Banka Srbija, jedna od 170 članica Konfindustrije koja okuplja italijanske kompanije koje uspešno posluju kod nas, u želji da podržali borbu protiv pandemije donirala je Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje 50.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Istom fondu je kompanija Nelt, takođe članica Konfindustrije donirala 240.000 evra i to za nabavku 10 respiratora za lečenje najtežih oblika bolesti izazvanih virusa Covid 19. A Neoplanta je kao vid namenske pomoći stanovništvu Srbije u vreme pandemije poklonila robu u vrednosti od 6.000.000 dinara i to kao de paketa za akciju pomoći za 173.000 Beograđana starijih od 65 godina sa najnižim penzijama.

DDOR osiguranje, dugogodišnji partner Konfindustrije, doniralo je ukupno 11 miliona dinara pomoći republičkim i pokrajinskim institucijama, kao i Gradu Novom Sadu za podršku u borbi protiv COVID-19.

Konfindustrijin član – Transfera donirala je zaštitne maske i sredstva za dezinfekciju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta ,,dr Vukan Čupić“, dok je kompanija Lanzi Group donirala je 1000 vodootpornih medicinskih mantila bolnici Mauriziano u Torinu.

Jedna od vodećih osiguravajućih kuća, takođe član Konfindustrije, Generali Osiguranje Srbija je, želeći da dodatno zaštiti svoje klijente u ovim vanrednim okolnostima odlučila da klijentima koji imaju polisu osiguranja malog i srednjeg preduzeća i klijentima koji imaju životno osiguranje besplatno proširi pokriće u slučaju bolesti izazvane virusom Covid-19. Kompanija je svoju solidarnost i želju da pomogne građanima Srbije pokazala i donacijom sredstava za nabavku medicinske opreme potrebne za sprečavanje širenja korona virusa tako što je zajedno sa kompanijama članicama Udruženja osiguravača Srbije, donirala sredstva za nabavku respiratora, testova za korona virus, reagenasa i druge medicinske oprema potrebne tokom trajanja pandemije.

Podelite ovaj tekst: