Coca-Cola donirala šest miliona dinara za pomoć najugroženijima

Povodom obeležavanja 50 godina uspešnog poslovanja u Srbiji, Coca-Coca sistem je potpisao ugovor o donaciji sa Crvenim krstom Srbije i Fondom B92, kojim će biti pružena podrška narodnim kuhinjama u Srbiji. Donacija vredna šest miliona dinara biće usmerena na nabavku opreme za spremanje hrane.

Svetoslav Atanasov, Veran Matić i Dragan Radovanović

Zahvaljujući ovoj opremi biće pripremani kvalitetniji obroci u kraćem vremenskom periodu.

”Narodne kuhinje su simbol najhumanije podrške pojedincima i porodicama i one obezbeđuju gotovo jedini kuvani i topli obrok najugroženijim stanovnicima Srbije. Zato ova donacija Coca-Cola sistema ima poseban značaj. Ovo je još jedan izvanredan gest našeg partnera, koji je u svim teškim situacijama i krizama uvek pomagao građanima”, izjavio je prof.dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije

Crveni krst Srbije upravlja radom 76 narodnih kuhinja, čije usluge koristi više od 35.000 ljudi. Trećinu svih korisnika narodnih kuhinja čine deca, a ukupan broj korisnika je u porastu.

“Coca-Cola sistem pola veka aktivno učestvuje u životima građana Srbije, deo smo istorije, tradicije i najvažnijih momenata u životima naših sugrađana. Kao dugogodišnji partner Crvenog krsta i Fonda b92, zajednički smo više od jedne decenije posvećeni unapređenju kvaliteta života građana Srbije. Sistem narodnih kuhinja je ključan za veliki broj socijalno ugroženih osoba među kojima je više od 12.000 dece. U želji da ostavimo veći trag u Srbiji, odlučili smo da naš jubilej obeležimo pomažući drugima”, rekao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Planirano je da oprema, u saradnji sa Fondom B92, bude ugrađena do proleća 2019. godine i da tada počne sa radom posebna kuhinja u Beogradu, u kojoj će biti pripremani obroci u vanrednim i kriznim situacijama.

Podelite ovaj tekst: