Crédit Agricole Grupa: Osnovni neto prihod 1.924 miliona evra u trećem kvaratu

U trećem kvartalu Crédit Agricole Grupa objavila je osnovni neto prihod (isključujući posebne stavke) od 1.924 miliona evra. Ovo predstavlja povećanje od + 6.0 odsto u odnosu na treći kvartal 2018. godine. U prvih devet meseci 2019. godine osnovni prihod Grupe dostigao je 5.205 miliona evra, što je stabilni rezultat u poređenju sa prvih devet meseci prethodne godine

Jedna od najvećih bankarskih grupacija u Evropi

Ovakav rezultat postignut je zahvaljujući veoma intenzivnim aktivnostima u svim poslovnim oblastima i primenom Projekta klijent. Rezultati su poboljšani usled snažnog poslovnog zamaha u pogledu kredita, priliva, novih klijenata i stepena opremljenosti klijenata, kao i zbog veće operativne efikasnosti. Ovi rezultati odražavaju važnost i unapređenje strateškog plana Ambicija 2022, koji se zasniva na poslovnom modelu Crédit Agricole univerzalnog bankarstva orijentisanog prema klijentu.

Adekvatnost kapitala Crédit Agricole Grupe (CET1) na kraju septembra iznosi 15,5 odsto, što je povećanje od 0,1 odsto  u poređenju sa krajem juna 2019. godine i 5,8 odsto, iznad zahteva regulatora.

Iizdavanjem nepreferencijalnih senior zelenih obveznica (NPS Green bonds) u iznosu od milijadu evra, Crédit Agricole Grupa nastavlja da razvija svoj projekat koji se odnosi na društvo.

Podelite ovaj tekst: