Dan odgovornosti kompanije Perno Rikard

Kompanija Perno Rikard (Pernod Ricard) devet godina, pokreće globalnu inicijativu Dan odgovornosti, organizujujući društveno odgovorne aktivnosti, kada 19.000 zaposlenih u u 86 zemalja, u kojima posluju, napušta kancelarije i dan provodi radeći na terenu

Ana Zlatarević i Marko Ladjušić

Dan odgovornosti organizuju sa namerom da se poveća svest o neophodnosti očuvanja životne sredine, značaju održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja. Zaposleni u kompaniji Perno Rikard Srbija obeležili su Dan odgovornosti 14. juna, učestvujući u kreaciji umetničkog dela, od odbačenih staklenih flaša, reciklažne klupe „Absolutno održiva umetnost”, uz podršku Marka Lađušića, profesora Fakulteta primenjenih umetnosti i u saradnji sa predstavnicima medija. Skulptura je izložena na imanju koje poseduje muzej na otvorenom – u Zornića kući. Akcija je održana pod nazivom Transformiši s(v)e.

Ana Zlatanović, brand menadžerka u Perno Rikard Srbija je rekla da u kompaniji smatraju da svaka ozbiljna firma treba da posluje na postulatima društvene odgovornosti i da ulaže u zaposlene i zajednicu u okviru koje posluje.

”Ove godine, želeli smo da skrenemo pažnju javnosti na značaj mogućnosti upotrebe reciklaže u savremenom stvaralaštvu. Veoma nam je drago što je Dan odgovornosti postao tradicionalan i što je Perno Rikard, svojim odnosom prema društvu i lokalnoj zajednici još jednom pokazao da male promene mogu imati veliki uticaj na životnu sredinu. Da bismo bili u mogućnosti da transformišemo okruženje, moramo krenuti od sopstvenog primera“, istakla je Ana Zlatanović.

Marku Lađušiću je ovo treći projekat, sa kompanijom Perno Rikard Srbija, a svaki od njih je ostavio trag na kulturnoj mapi grada.

”Uređivali smo fakultete, stvarali nove galerijske formate i osnaživali mlade talente. Ovogodišnjim projektom, u prirodni ambijent unosimo savremene sadržaje, sa reciklažom, kao osnovnim elementom u radu“, izjavio je Lađušić.

Skulpturu su potpisali svi učesnici u izradi.

Obeležavanje Dana odgovornosti u etno domaćinstvu – Zornića kući

Kompanija Perno Rikard različitim društveno odgovornim akcijama teži da doprinese očuvanju planete, kao i da skrene pažnju na važnost i neophodnost društveno odgovornog poslovanja.

Deveti Dan odgovornosti , koji se obeležava u junu, prati nedavno predstavljanje strateškog plana održivosti i odgovornosti „Dobro druženje iz dobrog okruženja“, za 2030. godinu. Plan se fokusira na sve aspekte poslovanja od „zrna do čaše“ i podržava ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Njegova četiri stuba, negovanje teroara, vrednovanje ljudi, kružno stvaranje i odgovorno domaćinstvo, oživljavaju viziju grupe „créateurs de convivialité“, mobilišući zaposlene da se istog dana angažuju u lokalnim zajednicama.

Aleksandar Rikard (Alexandre Ricard), predsednik i generalni direktor grupe izjavio je: “Dan odgovornosti, pokrenut 2010. godine, postao je jedan od najvažnijih datuma za Perno Rikard i njegovih 19.000 zaposlenih širom sveta. Kao izvorni „créateurs de convivialité“ mi prepoznajemo da svi imamo odgovornost da radimo na izgradnji boljeg sveta koji stvara zajedničku vrednost za sve. Ponosni smo što se bavimo nekim od najvećih problema održivosti sa kojima se suočavaju naši potrošači i zajednice”.

Podelite ovaj tekst: