Deca iz Srbije nagrađena na takmičenju iz mentalne aritmetike u Dubaiju

Deca iz Srbije, koja uče mentalnu aritmetiku po indijskoj BrainObrain metodi su 19. oktobra na internacionalnom takmičenju u Dubaiju, na kome je učestvovalo više od 2000 dece iz 16 zemalja sveta, osvojila sedam nagrada: dva trofeja, dve zlatne i tri srebrne medalje

Srpski drim tim u Dubaiju

U drim timu je bilo osmoro dece iz edukativnih centara iz Beograda, Inđije, Zaječara i Niša. Uz pobedničku matematičku ekipu su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima bili roditelji, edukatori i franšizeri. Deca iz Srbije su pokazala umeće na abakusu, družila se sa vršnjacima na engleskom jeziku, a delegacija je saznala brojne zanimljivosti o različitim kulturama i običajima.

Ekipu, koja je proslavila ime Srbije, na međunarodnom takmičenju činili su: Anja Jojić zlatna medalja, Beograd, Vidikovac, Andrija Grujučić, srebrna medalja, Beograd, Vidikovac, Katarina Birčanin, srebrna medalja, Beograd, Voždovac, Nenad Dimitrijević, trofej, Inđija, Andrej Jovanović, trofej Niš, Mihajlo Stanojević, zlatna medalja, Zaječar i Teodora Bogdanović, srebrna medalja, Niš. Male mentalne aritmetičare su za takmičenje u Dubaiju spremali i bodrili edukatori Jelena Nikolić, iz Niša, Blagoja Ilieski i Katarina Stojanović, iz Beograda.

Podelite ovaj tekst: