DELL poziva kompanije u Srbiji da zajedno pomognu đacima i školama

Ulaganje u digitalizaciju i inovacionu strukturu osnovni su preduslovi za unapređenje ekonomskog razvoja, koji je od izuzetnog značaja za svaku zemlju. S druge strane, pored digitalizacije koja ubrzava različite procedure, ali i širi prostor za inovativnost, za zdravu ekonomiju neophodna je i kvalifikovana radna snaga, koja poseduje potrebna znanja i veštine u adekvatnom korišćenju savremenih tehnologija

Na razvoju veština i kreativnosti koji odgovaraju potrebama 21. veka, danas sa decom počinje da se radi već u osnovnoj školi, kako bi se ona  kasnije sve više unapređivala. Većina dece uspešno savladava sve tehnologije koje im se plasiraju, budući da živimo u IT eri, međutim javlja se problem drugačije prirode. Ma koliko deca bila kreativna, talentovana i željna novih znanja, zbog nedostatka materijalnih sredstava, kako njihovih roditelja tako i škola koje pohađaju, nažalost nisu sva u prilici i da ih steknu.

Svesna ovog problema, DELL kao društveno odgovorna kompanija, odlučila je da u saradnji sa malim i srednjim preduzećima koja posluju u Srbiji, obezbedi neophodnu podršku školama, kao i deci koja pripadaju materijalno ugroženim grupama i pruži im priliku da nastave da stiču znanja i veštine neophodne za ovo vreme.

DELL je 17. juna pokrenuo akciju koja će trajati do 31. jula ove godine, kada će sve zainteresovane kompanije biti u prilici da doniraju svoje korišćene DELL računare. Donirani kompjuteri biće servisirani i potom raspoređeni školama i deci, kojima su najpotrebniji, kako bi se obezbedili bolji i efikasniji uslovi za rad i učenje. Osnovni cilj akcije je da se prikupi što veći broj kompjutera i na taj način pomogne deci i školskim ustanovama u Srbiji, čija opremljenost savremenim tehnologijama zaostaje za realnim potrebama obrazovanja u 21. veku.

Mala i srednja preduzeća koja budu učestvovala u ovoj akciji, nakon donacije korišćenih, ali ispravnih DELL računara, prilikom naredne kupovine istih modela ostvaruju popust, a on se može ostvariti i preko partnera ovog projekta –  Oblak tehnologije i informatika

Sve kompanije koje se odluče na ovakav vid podrške školama i đacima, mogu se informisati o detaljima i načinima prijave na donirajdell.rs ili na društvenim mrežama LinkedIn i Facebook, kako bi aplicirali za donaciju.

Podelite ovaj tekst: