Delta otvorila hotel “Interkontinental” u Ljubljani

Ljubljana je bogatija za hotel “Interkontinental”, jedini sa pet zvezdica u glavnom gradu Slovenije. Srpska investicija “Delta holdinga” od 50 miliona evra jedna je od retkih na tržištu Evropske unije. Hotel je otvoren za goste 25. avgusta, a zvanično otvaranje najavljeno je za 27. septembar.

Prostrane sobe za odmor

Veoma luksuzan hotel, sagrađen je za godinu i po, smešten je u centru grada, ima 165 soba, predsedničke apartmane,14 standardnih apartmana, spa centar, restorane, konferencijsku salu i druge sadržaje.

Namenjen je pre svega poslovnim ljudima, a investitor je zadovoljan efikasnošću slovenačke državne uprave.

“Ono što je bilo fascinantno i za lokacijsku dozvolu i za građevinsku dozvolu, za protivpožarnu, za kategorizaciju, da sve ono što piše je tako i u praski mi smo samo pratili, kao svi drugi koji prave investicije”, rekao je Živorad Vasić, regionalni direktor “Interkontinentala”, predstavnicima medija iz Srbije 8. septembra u Ljubljani.

Na 16 spratova raspoređeno je 165 soba, od čega su 14 apartmana. Sobe su velike, ukrašene detaljima sa motivima Ljubljane kao što su ogledala sa grafikama gradskih znamenitosti, a tepisi predstavljaju apstraktne linije reke Ljubljanice koja prolazi kroz grad. Kreveti su izuzetno udobni i u njima se gost može odmoriti za nekoliko sati sna.

Hotel je predviđen i za kongresni turizam. Najveća sala je Enmon, kapaciteta 300 ljudi, a odlikuje je najsavremenija oprema za različite poslovne i društvene događaje. Dve sale, predviđene za seminare i manje skupove, nalaze se na 19. spratu. Na istom spratu nalazi se i Club Interkontinental, koji je rezervisan za goste koji žele privatnost.

Ceo 18. sprat je posvećen opuštanju. Tu je smešten spa centar Saruna sa bazenom, tri vrste saune, masažnim sobama, sobama za kozmetičke tretmane, kutkom za opuštanje i fitnes centrom. U tretmanima i vežbanju sa čarobnim pogledom na Alpe i Tivoli park, osim gostiju hotela, mogu da uživaju i građani Ljubljane.

Osim restorana koji nosi naziv B (izgovara se 'bi' što na engleskom znači pčela), dosta detalja u hotelu su u znaku pčele. Možda se dizajner odlučio za ovaj simbol zbog kranjske pčele, autohtone slovenačke rase ili je znao da se pčele nalaze na 150 lokacija u Ljubljani, a najviše košnica je na krovovima, terasama i baštama.

Podelite ovaj tekst: