Delta Planet i u Bugarskoj

Predstavnici Delta ril estejt (Delta real estate), članice Delta holdinga, su sa čelnicima bugarske kompanije AP Investments, 4. septembra potpisali ugovor u vrednosti od 120 miliona evra o akviziciji tržnog centra u Varni, na Crnom moru.

Angel Angelov, Peter Dudolenski, Zorana Ždrale Burlić i Marija Desivojević Cvetković

Šoping-mol, čija će gradnja biti završena u maju sledeće godine, zvaće se Delta Planet, prostiraće se na 110.000 kvadrata, imaće tri sprata i tri nivoa ispod zemlje za parkiranje, 12 bioskopskih sala i 160 lokala. Na krovu će imati zelenu baštu, sa pogledom na grad i Crno more, što će objekat činiti jedinstvenim u okolini.

„Delta ril estejt nastavlja strateško širenje u oblasti nekretnina. Zadovoljstvo mi je da zvanično najavim otvaranje još jednog gradilišta u zemlji Evropske unije, u Bugarskoj. Tržni centar će biti snabdeven i robnim markama, koje će se prvi put prodavati u Bugarskoj”, rekla je je Zorana Ždrale Burlić, generalni direktor Delta ril estejt na potpisivanju ugovora.

Na čelu AP Investments iz Sofije su dva bugarska preduzetnika, Angel Angelov i Peter Dudolenski, a kompanija ima veliki broj investicija u oblasti razvoja nekretnina, zdravstva, trgovine i maloprodaje.

Izgled budućeg tržnog centra u Varni

”Siguran sam da će projekat sa Deltom biti odličan. Zainteresovani su svi veliki igrači, a predstoji nam mnogo posla”, rekao je Dudolenski. Nakon završene izgradnje hotela Interkontinental u Ljubljani, ovaj projekat je još jedna značajna Deltina investicija u EU i predstavlja jednu u nizu investicija u šoping-molove  u regionu.

Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik Delta holdinga rekla je da će Delta i u Nišu početi da gradi tržni centar u februaru naredne godine, a u pripremi su i tri projekta za izgradnju objekata u Beogradu. Delta je spremna da uloži 600 miliona evra u kratkom vremenskom periodu.

Kompanija je 2016. godine prodala tržne centre u Beogradu i Podgorici, a u junu ove godine je počela izgradnju šoping mola u Banjaluci.

Podelite ovaj tekst: