Delta u naredne dve godine investira 600 miliona evra

Tokom prethodne godine Delta holding napravio je veliki korak u širenju na tržišta regiona i Evropske Unije. Otvoren je Interkontinental Ljubljana, prvi hotel sa pet zvezdica u prestonici Slovenije. Otvoreno je gradilište najvećeg šoping-mola u BiH i završava se gradnja šoping-mola u Varni. U naredne dve godine kompanija planira da investira 600 miliona evra u real estate projekte.

Dejan Jeremić

”Delta holding je u 2017. godini ostvario ukupan prihod od 55,8 milijardi dinara što je 11,3odsto više u odnosu na prethodnu godinu. EBITDA iznosi 4,75 milijardi dinara i predstavlja rast od 33,9 odsto. U budžet Srbije kompanija je uplatila 11,2 milijarde dinara. Sve članice beleže rast prihoda, a najveći udeo u prihodu Delta holdinga ostvario je Delta Agrar (43 odsto), a zatim Delta Distribucija (38 odsto)”, rekao je Dejan Jeremić,  izvršni potpredsednik za operativne poslove Delta holdinga, na predstavljanju rezultata kompanije, 17. januara.

Delta Real Estate planira da započne izgradnju šoping-mola Delta Planet na Autokomandi u Beogradu i luksuzni kompleks Delta centar u bloku 20, u okviru koga će se naći hotel Interkontinental Beograd i eksluzivni retail i kancelarijski prostor.

”Reč je o izgradnji nove poslovne zgrade Delta holdinga, jedne od prvih poslovnih zgrada koja će primenjivati najviše ekološke standarde u domenu gradnje i održavanja. U poslednjem kvartalu 2018. planirano je otvaranje šoping-molova Delta Planet u Banjaluci, investicije od 70 miliona evra i Varni, investicije od 120 miliona evra”, rekla je Zorana Ždrale Burić, direktorka Deal Real Estate-a.

Živorad Vasić, potpredsednik Delta holdinga rekao je da je ta kompanija odlučila da učestvuje na tenderu za strateškog partnera za rekonstrukciju i upravljanje kongresnim Sava centrom.

Delta bi u Sava centar uložili dva puta više nego što je predviđeno tenderom, a predviđeno je 12,5 miliona evra.

Živorad Vasić i Zorana Ždrale Burić

”Spremni smo da uložimo 25 miliona evra u rekonstrukciju i napravimo od tog objekta pravi kongresni centar”, rekao je Vasić.

Dodao je da je napravljen projekat da se hotel Interkontinental Beograd, koji će Delta graditi u blizini Sava centra, pasarelom poveže sa njim.

Grad Beograd raspisao je 15. decembra 2017. godine novi tender za javno-privatno partnerstvo za rekonstrukciju i upravljanje Sava centrom, najvećim kongresnim centrom u Srbiji.

Delta Agrar će u ovoj godini nastaviti da širi plantaže pod voćem i stočarsku proizvodnju. Udvostručiće investicije i uložiti više od 40 miliona evra u izgradnju novog doradnog centra Pionir semena, preciznu poljoprivredu i osavremenjavanje proizvodnje.

Fabrika testenina i brašna Danubius obeležiće 100 godina postojanja. Kompanija Yuhor otvoriće još 40 YUHOR dućana, tako da će u Srbiji biti ukupno 81 Yuhor maloprodajnih radnji.

Delta holding dobitnik je nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje koju dodeljuje Privredna komora Srbije i nagrade za društvenu odgovornu kompaniju godine koju dodeljuje Srpska Asocijacija Menadžera.

U izboru SAM-a, Deltin program Mladi lideri proglašen je za najbolji program za razvoj talenata. Delta Motors je nagrađen za nastup na Beogradskom sajmu automobila i dobio je priznanje za uvođenje električnih automobila na tržište Srbije.

Tokom prošle godine, u više od 200 društveno odgovornih projekata uloženo je skoro milion evra, a pomoć je dobilo 44.378 ljudi. Delta Fondacija obeležila je 10 godina postojanja donacijom skulpture Odande Dovde gradu Beogradu.

Podelite ovaj tekst: