Delta ulaže 2,5 miliona evra u Holiday Inn i Bel Expo centar

„Holiday Inn Beograd predstavlja hotelski dragulj koji može mnogo da doprinese kulturnom, umetničkom, sajamskom životu glavnog grada. To je razlog što se Delta odlučila da ovaj hotel, zajedno sa Bel Expo centrom uključi u poslovni sistem“, rekao je Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga, na koktelu 1. decembra, povodom akvizicije ovog beogradskog hotela.

Živorad Vasić

Živorad Vasić

Hotelijerstvo je grana koja ima budućnost u Srbiji, ali može da se razvija samo ako postoje objekti koji rade 12 meseci u godini, biznis hoteli, koji imaju kapacitete za strane goste i domaće turiste.

”Delta postaje lider u hotelijerstvu, jer sa hotelom Holiday Inn, Kraun Plaza, hotelima Park i Nacional, imamo skoro 30 sala koje mogu da ugoste biznis klijentelu”, rekao je Vasić.

Delta će u naredne dve godine uložiti u renoviranje više od 2,5 miliona evra. Hotel Holiday Inn dobiće novi lobi, u skladu sa standardima Interkontinental hotel grup.

”Bel Expo centar sa 2.500 kvadrata ćemo potpuno preurediti tako da može da bude mesto za najrazličitije događaje. U prethodnom periodu zakup ovog centra je dosta koštao, a klijent je dobijao gole zidove. Organizujemo novi koncept prodaje, kojim ćemo partnerima nuditi prostor po principu ključ u ruke“, istakao je Živorad Vasić.

Prema njegovim rečima Delta želi da napravi ono što je za Srbiju najvažnije, a to su kongresni kapaciteti.

”Poznato je da smo zainteresovani za partnerstvo u Sava Centru. Ukoliko dobijemo priliku da ga renoviramo i razvijemo, imaćemo izuzetan prostor sa 25 sala, gde ćemo moći da dovedemo 10 ili 20 hiljada gostiju. Zamislite od tog broja poslovnih ljudi, koliku će korist imati hotelijeri, ali i taksisti, dobavljači i posebno država, preko PDV-a koji će se slivati u budžet.“

U Delti se nadaju da će uskoro započeti realizaciju još dva važna projekta u Beogradu, jer postoje nagoveštaji da će dobiti dozvole za gradnju hotela Interkontinental na Novom Beogradu i šoping mola Delta Planet na Autokomandi.

Podelite ovaj tekst: